Vrátí se povinná vojna? Ministr obrany Metnar je pro

Ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO) je pro opětovné zavedení povinné vojenské služby. Jde podle něj o trend v rámci Evropy. ČSSD i opozice s tím však nesouhlasí. Branná povinnost byla v Česku zrušena v roce 2005.

Jsem z rodiny profesionálního vojáka, leč na vojně jsem nebyl.Jak se říká- modrá knížka patří do knihovny každého inteligenta. Někdo to odsuzuje a někdo ne. A to jsem ročník 1947.

Kdyby to nějaký šílenec chtěl znovu zavádět,tak by mnoho lidí asi emigrovalo. Je jen otázkou - kam ?

Těch pár ostrých hochů,kteří si z nějakých nedostatků čehosi hrají na vojáčky moc není. Jsme naprosto nespolehlivá země z těchto pohledů. V roce 2018 se lidé nechtějí nechat zabíjet.

Úvahy o tom,že bychom mohli mít vojnu jakou mají Švýcaři určitě neobstojí. I tam asi není moc lidí,kteří to válečnické řemeslo berou vážně.

Strašit invazí z Ruska také nepomůže.Kdyby se měl lid Český řídit svým svědomím,tak raději zvedne pomyslné hraniční závory a nechá jakákoliv vojska proběhnout co nejrychleji.

Nevím,proč nový ministr Metnar sbírá body tímto způsobem.Asi ta naše profesionální armáda nemá ty "správné koule". A on by jistě příkladem nešel.

Samozřejmě je v mnoha případech i podivná snaha o nějaké expediční vojenské sbory.Zde hrají v první řadě roli peníze a následně psychický stav zájemců. I touha po dobrodružství je pro vojáka minusové hodnocení.

A bojovat pomocí klávesnice v PC je zábava do doby,než přiletí první granát či spadne bomba.Taková termobarická nálož zlikviduje řídící jednotku velmi rychle a relativně jednoduše.

Tak nevím, odzbrojení útočných armád není sice dnes na pořadu dne, ale ten ten přijde. Musí začít platit nějaký nový světový řád,který to umožní.

Vláda i parlament by si měly tyto otázky vyříkat.A když rozhodnou chybně,skončí svoji kariéru.

Ani Číňané sem nepůjdou , i když prý mají potlačen pud sebezáchovy. A napravovat cokoliv ve světě vojenskou akcí již nefunguje. Syrie to jistě prokáže velmi brzy.

Svět se mění a bude určitě líp.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Bedřich Dvořák | čtvrtek 16.8.2018 20:06 | karma článku: 14,32 | přečteno: 865x