Protekcionismus na vzestupu. Evropská komise uvalila další cla na čínskou ocel

Válka ekonomických diletantů pokračuje.Navrhovaná opatření probírali kdysi soudruzi při ochraně socialistického tábora. Vždy se to obrátilo proti nim.Pan prezident Trump i hoši z Bruselu asi objevili staré učebnice a snaží se .

Vykladači kapitalismu si uvědomují,že konkurenční trh je brzdou vývoje a jen mezinárodní dělba práce má pro světovou společnost užitek. Nefunguje akciový ani komoditní trh,kterého se ujmuli spekulanti.

Prostě určitě komodity,pracovní postupy a služby musí vlastnit společnost celosvětová. Tento nový pohled je obyčejný selský rozum a jinak to nejde.

Říkat,že v Číně dělníci pracují za hrst rýže je již hloupost. Průměrný plat je tam vyšší než u nás i když parita kupní síly se logicky liší. Přehlížet jejich investice do vzdělávání a výzkumu, které jsou obdivuhodné, je obrovská chyba a navíc již nesou své ovoce. Smáli jsme se jejich největší hydroelektrárně,vlakům v bažinách a dnes se smějeme jejich kosmickým výzkumům a budování solárních zařízení v poušti Gobi.

Solární články ovládla Čína na celém světě,stejně jako LED osvětlení. V Anglii Čína kupuje zastavené elektrárny na uhlí,aby je brzo předělala na efektivní zdroje elektrické energie . Čína vyrábí největší množství dokonalých permanentních magnetů, které způsobí revoluci ve výrobě elektrických zařízení bez komutátorů a pomohou zavlažit části Afriky pomocí nově vyvinutých čerpacích zařízení na nových principech.

A my jim zdražíme dovoz oceli do EU. Směšné.

Každá akce má protiakci a ta vždy bolí více. Čína je velmoc, která  si do svého hospodářství nedá mluvit,a to zvláště nyní, když je na obrovském vzestupu. Spojený trh Číny,Ruska,Brazilie a dalších států je již tak obrovský,že naše uvalená cla budou jen směšným plácnutím do vody a výsměchem v ekonomických souvislostech. Do Číny se stěhuje veškerá finanční celosvětová činnost, protože se svět mění.Nic již nelze zakázat a omezit. Vše se sesype samo.

Jestli to někdo nevidí,tak časem pochopí. A takových lidí,zblblých naší propagandou je mnoho.Stačí si přečíst pár komentářů a zvláště vyjádření našich "zodpovědných" politiků.

Proč jsme pořád tak zaostalí a proč si necháváme ujíždět vlak ?

Je rok 2017 a málokdo si to chce uvědomit.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich Dvořák | čtvrtek 6.4.2017 17:47 | karma článku: 14,75 | přečteno: 254x