Pokud se svět nezmění, nemáme šanci !

Po dnešních událostech v Bruselu je jasné, že Evropa nemá šance se nijak bránit. Musíme uznat, že terorismus postupuje mnohem efektivněji a relativně levně.Žádné represe již nepomohou.

Nejednat s teroristy se údajně nesmí . Mnozí lidé vidí záchranu v represích kdykoliv, kdekoliv a proti komuliv. Je jasné, že to není  efektivní a správný postup. Naopak teroristé velmi levně a efektivně zasévají strach.

Když Dalajláma nedávno prohlásil, že musíme odstranit příčiny terorismu a hledat porozumění, tak byl oheň na střeše. Ale měl pravdu. Není možné,aby vlády ve většině zemí byly tak naivní a neznaly tyto příčiny. Pokud to tak je, tak Bůh s námi !

  • Jsme ovlivněni natolik lživou propagandou, že vidíme v Rusku úhlavního nepřítele a máme radost, když se Putinovi nedaří. Co nám ti Rusové tak strašného provedli ? Chápeme jejich problémy ?
  • Nevidíme to narůstání fašismu, nacionalismu a xenofobie u nás a v okolních zemích ?
  • Nejsme již tak otrlí, že nějaké mrtvé na Ukrajině, v Syrii, Iráku a kdekoliv jinde vnímáme jen tak nějak mimochodem ?
  • Není někde obrovská a naše chyba ?
  • Co se to ve světové společnosti vlastně děje ? Víme to vůbec ?

Samozřejmě je nutno odsoudit teroristické akce a projevit soustrast s obětmi. Není to však málo ?

Blbečkové  i v naší zemi se ozbrojují a nakupují zásoby na přežití. Žádná armáda světa tyto problémy nevyřeší i když bude mít sebelepší zbraně i odhodlání.

 Nejraději by všechny podezřelé postříleli a nevídíme, že nic v tomto problému vlastně neřešíme a vše se bude tragicky zvětšovat ?

Jsme oblnutí hesly o zachování křesťanských hodnot a vůbec netušíme, co si pod tím máme představovat. Ta světová krize je tak obrovská, že nelze již použít žádné dosavadní prostředky.

Svět dospěl na hranici obrovských změn, které vidí někteří pozitivně a většina z nás se změnám brání a má strach. Jsou i kolem nás tací, co z toho mají radost a potěšení !

Snad se vše asi samo řídí tak, že to stejně sami nevyřešíme a vyřeší to za nás zase někdo jiný. Je jasné, že se změnil systém hodnot a již není blahobyt a pohoda ,na úkor ostatních, to pravé ořechové. Tisíce let tento systém fungoval a mnoho lidí to chce zachovat. Ale pravděpodně světová většina na vše kouká jinak. Proč si pořád myslíme, že my máme tu svatou pravdu ?

Paradoxem je fakt, že právě v těchto krizových letech se objevuje tolik pozitivních změn v lidských znalostech a schopnostech, že to musí změnit i lidské vědomí a podvědomí. Jen musíme zásadně změnit úhel pohledu a chápat tu " druhou " stranu, jak k tomu vyzval Dalajláma.

A teprve potom začne další období, kdy bude líp !!

 

Snažil jsme se v diskuzi odpovídat na názory. Bohužel demokratický cenzor mi všechny odpovědi smazal. To je ale svoboda slova - přímo ukázková. A samozřejmě tam nebylo nic, co by odporovalo pravidlům blogu. A tak jsem poučen. Bylo by dobré, kdyby uveřejnil důvody ke smazání.

Děkuji - blokování mých odpovědí bylo zrušeno.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich Dvořák | úterý 22.3.2016 12:17 | karma článku: 24,88 | přečteno: 1847x