Odkládání peněz má smysl i po malých částkách ?

Tyto informace přicházejí od mafiánských struktur,které žijí právě z úspor obyčejných lidí.Milionáři si odkládají obrovské částky na životní pojištění,které vůbec nemusí být reálné.Mnozí vkládají peníze do předražených nemovitostí

Přitom jde o logiku.etiku a matematiku.

Proč naše " osvícená" společnost toleruje pojišťovací systémy, když netvoří vůbec žádné užitné hodnoty ?  Proč se u nich toleruje zisk a jeho zdanění, stejně jako v podnikatelském prostředí ?  Nebylo by vhodné přemýšlet úplně jinak ? Není již vhodné přemýšlet o Státních záručních mechanismech ? Lží o privatizaci všeho možného i nemožného jsme si již užili dost a za mnoho stovek miliard korun.

Je to podobné jako v bankovním systému,který také tvoří zisk z ničeho.  A co dnes vlastně vytváří akciový trh ? Odpověď " odborníků " je jasná - no přece ten obchodní trh ! Typické jsou odpovědi pana miliardáře Janečka.

jde o přesouvání peněz z jedné kapsy do druhé a případné lživé spekulace.Lži a krádeže určtě zisk přeci nikdy nevytvoří !

Dříve se uvažovalo o skupinovém( kolektivním) financování volných peněžních prostředků. Dnes je to dokonalé okrádání obyvatelstva pomocí povinných pojistek a perfektně presentované naděje,založené na pohádkách ohledně  získání nevydělaných peněz. Dnes zase pojišťovny dokazují,že musí zvýšit cenu povinného pojištění motorových vozidel. Aby vytvořili zisk ? Z peněz povinných poplatníků ? Proč proboha s tím souhlasíme !

Práce,jako by ztrácela svoji cenu při tvorbě užitných hodnot.

Budete tvořit zisk při kopání příkopu,když u toho budete navíc tančit a hrát na trubku ?

Rozložení najetku ve strukturách obyvatelstva to ukazuje názorně. Většinu majetku na světě vlastní minimální skupina těch "vyvolených". Ti všichni bohatí jsou opravdu vzorem čistoty,etického podnikání a jejich pracovitosti ?

Nyní přichází další období ztráty ostražitosti. Jak skončí současná III.světová válka,tak nastane období pomatenosti z euforie  nabyté podivné svobody.

Již se aktivizují nově oprášené pyramidové hry a MLM všeho druhu. ( multilevel marketing).Pamětníci ještě pamatují Kalifornské žížaly a protřepávání lahviček. Amwey a Herbalife byly jen odrůdou těchto pohádek.

Solární energie byla super akcí se státní účastí "vyvolených" Nyní běží akce sucho na zahradě a poli, i .když napršelo nejvíce deště za 10 let.

I slimáci z Ruska již zmizeli zpátky do Španělska a bolševník nikdo neničí. Houby již nejsou tolik radioaktivní jako před lety a divoká prasata pomalu mizí z lesů. Škoda,že nejsou na talířích restaurací kvůli koronaviru.

Pivo již ovládli zahraniční majitelé a změnili receptůry. Brzy budeme pít jen rezavou vodu bez pěny.

Odvážní nezaměstnaní vyrážejí pracovat do Německa a Rakouska.Kupodivu tam je práce i když importovali miliony imigrantů.

Tak co bychom si stěžovali.

Máme problémy s obezitou a civilizačními chorobami. Půst se zatím nekoná.

Holky jsou více otetované po celém těle a preferují teplouše. Lesbická láska vítězí nad lží a nenávistí !

Svět se mění k lepšímu

 

tak bude jistě líp !

 

Autor: Bedřich Dvořák | čtvrtek 12.11.2020 16:26 | karma článku: 18,81 | přečteno: 540x