Neuvěřitelná lehkost vytí.

Veřejností a zvláště vládními strukturami nyní otřásá to nepochopení celé EU ohledně kvot pro přerozdělování azylantů.My jsme ti chytří a zodpovědní a všichni ostatní jsou blbci Jaká je ale při tom žvanění skutečnost ?

Evropská Unie by již dnes měla být poměrně homogenním celkem,kde by mělo být o zásadních otázkách jasno.Místo toho si tady hrajeme na partu, která ví, co by bylo pro azylanty nejlepší řešení a řeší vše nesmyslnými a ostudnými postupy.Lidský život těch odtamtud jako by neměl žádnou cenu.

Je mi z toho smutno a stydím se.

Podle mého názoru mělo být o jakýchsi kvotách rozhodnuto hned při vstupu jednotlivých států do EU: Každý stát má jinou geografickou pozici a možnosti. A právě EU by tyto disproporce měla napravovat. Samozřejmě a ideálně pod jednotným vedením a rozhodováním.

A co se děje dnes ?

Všichni politici u nás nyní poměrně jednotně papouškují názor,že nevědí, jak donutit azylanty,aby zůstali tady u nás v počtech daných EU.Samozřejmě nějaký donucovací mechanismus není možný.

Ale přeci o to vůbec nejde !

Zde jde o kapacity, organizační připravenost a vůli i z naší strany, zde nacházet možnosti dočasného nebo i trvalého pobytu těchto utečenců.

Musí být jasný systém dočasné finanční podpory při výuce českého jazyka a pomoci při hledání zaměstnání.Nějaké úvahy o žití či nežití na mnohaleté finanční podpoře může vyslovit jen absolutní ignorant, který vůbec netuší, jak to funguje jinde ve světě a v EU zvláště.

My tu máme připraveny jen cely, ploty s ostnatým drátem a možná i trochu zdravotní péče po dobu karantény.. Zařízení se vybírají pokud možno v odlehlých oblastech a nejlépe z nepoužívaných prostor ve věznicích a nebo socialistických kasárnách.

Byl se někdo podívat třeba v Hamburgu, jak to tam řeší ? Já ano a ostnatý drát jsem tam opravdu nikde neviděl.

Samozřejmě chápu,že problém imigrantů bude základním mottem při volebních akcích. To tu ale nemáme mnohem důležitější a palčivější problémy ?

Kecy o tom, že jsme znovu tygrem v ekonomických parametrech tu již jednou byly a jak to dopadlo ?

Důchodcům se přidá z těchto důvodů 40 Kč !!!!! a bude přeci vystaráno.A na názory těch potřebných se nikdo neptá.....

Připadá mi, že se naši zastupitelé i politické strany postupně utvrzují na jednotném názoru,že oni jsou ti nadlidé a plebs má držet hubu a makat. Prezident si hraje na posledního spravedlivého a do tohoto pokřiku se již zapojil také. Velký rozdíl od tehdejší Národní fronty nevidím.

Není zde dobrá situace ani politická,ani hospodářská a ani v názorech obyvatelstva na vývoj v EU a ve světě. Media se otáčejí jako korouhvičky a autocenzura se pomalu blíží k osmdesátým letům.

Lidé by chtěli znovu obehnat republiku ostnatými dráty a na hranicích by leželo statisíce hlídačů.

Kde to jsme a jak jsme se tam dostali ?

Chyba je samozřejmě v neschopnosti celé EU přejít na jiné principy přerozdělování bohatství i moci.

Současná uprchlická krize paradoxně může napomoci nutným změnám a dokonce i vyřešit demografický problém, který dosud nikdo z politických důvodů neřešil. Nejsme určitě země zaslíbená ale na hlavy nám prozatím bomby nepadají. A to je to důležité!

Jen se musíme nad vším zamyslet obyčejným rozumem a hledat jednoduchá východiska. To zadrátování hranic přeci opravdu není to pravé ořechové.

 

 

a potom dozajista již bude líp !!!

Autor: Bedřich Dvořák | středa 23.9.2015 9:22 | karma článku: 11,57 | přečteno: 438x