Neměla by Čína již zasáhnout v KLDR ?

Před mnoha lety Čína zasáhla také a vznikl tento podivný stát.Jenže Čína již má značně odlišnou orientaci a svět ji musí brát vážně. Svými sankcemi oslabuje KLDR do té míry, že se musí bát obdobně jako USA.

Stejně, jako se nevyřešil problém s Islámským státem a terorismem, tak nelze jednoduše vyřešit problém Severní části Koree. Když by převzala iniciativu Čína,tak lze možná něco dohodnout. USA to tak dělají běžně a Rusko k tomu již nemá daleko.

Není vyloučeno,že tento postup je již dohodnutý. Korejský vojenský obr je prozatím ještě ve fázi příprav na totální válku. Tyto přípravy nebudou trvat dlouho. Myslím si,že dočasná okupace Čínou by přiblížila možnost spojení severní a jižní části a klid v regionu. Kdyby to provedli podobně jako Rusko na Krymu,tak je vše OK. Rusům zatím nikdo nefandí,ale byla to ukázková mírová operace podložená míněním a zájmem obyvatelstva.

I na Ukrajině se Čína připravuje na převzetí iniciativy,protože zde vidí možnost nástupu na svoji část "hedvábné stezky". To je prý již odhodnuté a velikost Číny umožňuje dělat tyto operace souběžně.

Ideologické rozpory mezi Čínou a KLDR asi také nebudou nijak zásadní a podpora Ruska všemu může dopomoci. Jen by měli rozumně uvažovat všichni účastníci.

Když porovnáme dosavadní okupační režim v Německu a Japonsku,tak tady jsou osvědčené vzory. OSN je stejně jen hra na nějakou demokracii a spravedlnost. I toto rozhodování mají v rukou všichni zainteresovaní. A do několika let by mělo vše skončit všeobecným úspěchem.

USA zcela jistě nemají zájem o nějakou další válku. Válčení posledních let je značně vyčerpalo a vojenský průmysl tlačí vše ke dnu. Náklady na válčení jsou obrovské.

Politiku prezidenta Reagana již nelze použít. To Trump ví velmi dobře a bude ochoten spolupracovat se všemi.

Teoreticky by tato válka mohla být bez zásadních obětí a aktivit ze strany NATO i USA.

Ještě je čas a naděje trvá

Všude se věci mění a není důvod stávající stav změnit i v KLDR.

Autor: Bedřich Dvořák | středa 27.12.2017 13:27 | karma článku: 11,35 | přečteno: 337x