Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

Ale ne, rozdeleni Koreje dohodly mocnosti na Jalte, protoze neverily, ze si Korejci po 33 letech dokazi vladnout sami. A Korea byla okupovana v r. 1910, protoze tehdejsi mocnosti mely jine starosti. To je historie stara pres jedna stoleti:

https://zdenekslanina.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=622148

0 0
možnosti
VPS

Na Jaltě mocnosti dohodly rozdělení sfér vlivu v Evropě - návrh Churchilla na, tuším že ubrousku Stalin odsouhlasil a bylo vymalováno.

O Korei tam nepadlo ani slovo!

0 0
možnosti
JN

J25o64s20e12f 12N85i51k91l

27. 12. 2017 18:00

Vy fantasto.

0 0
možnosti
BD

Vážený pane Nikle - vy to vidíte jinak ?

Jen historie ukáže,co bylo a je možné.Před rokem 1989 to také vypadalo,že ten náš "socialismus" tu bude navždy. Dnes již víme,že to bylo naopak poslední tažení chybného přístupu k vývoji společnosti.Všichni jsme tušili,ale málokdo věřil. A dnes je to v mnoha zemích skoro obdobné.

1 0
možnosti
JS

Myslím, že obsazení KLDR Čínou je nepřijatelné pro USA stejně jako obsazení KLDR USA je nepřijatelné pro Čínu. Problémy s KLDR považuji za zástěrku pro rivalitu USA - Čína.

0 0
možnosti
RC

Pochybuji, že KLDR dobrovolně půjde pod čínskou direktivu, byť by to asi byla ideální možnost. Ovšem Kimův režim nenávidí čínské komunist.vedení ještě více než Američany, neboť využívají KLDR nejen jako páku pro své čínské ambice, ale sešla z cesty komunismu. Alespoň podle jednoho z dezertérů z Kimovy strany.

Samotná otázka také je, pokud Čína vůbec bude chtít tak rozvrácenou a zaostalou zemi jako KLDR s miliony hladových krků.

0 0
možnosti
BD

Možná se velice mýlíme. KLDR není zase tak rozvrácená a spojení celé Koree může zamíchat kartami celému světu.

1 2
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 876x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........