Můžeme se nějak bránit ?

Dnešní doba je přesycena lživými politickými úvahami o vývoji světa. Na období II.světové války se již zapomíná, generace pamětníků  již vymřela a tak se blábolí dnes například o "Ruském nebezpečí". Samozřejmě je vše jinak !

Není nutno brát vše v historii jako podmínku poučení pro dnešní dny, ale cosi tam poučného je.

Zajímavý příspěvek na toto téma je například tady :

http://aeronet.cz/news/od-egypta-a-babylonu-k-uprchlicke-vlne-a-konci-zapadu-a-o-cem-byl-ceremonial-gotthardsky-tunel/

Vývoj světové civilizace je určitý objektivní proces, který lze sice nějak ovlivnit,ale je možno jen konstatovat, že chybné ovlivňování jen posune ten objektivní vývoj  a jeho řešení trochu dál, bez objektivního zlepšení. To se nyní děje.

Drama nedostatku surovin je vyzdvihováno. Ceny energií údajně brzdí či urychlují vědeckotechnický pokrok i když například před 300 - 400 lety o těchto problémech neměl nikdo ani tušení. Potřeboval někdo tenkrát naftu a nebo uhlí ? Potřeboval někdo elektrickou energii či plyn ? Zabýval se někdo nějakým znečištěním ovzduší či globálním oteplováním ?

Z historických pramenů naopak vidíme, že se dělo cosi obdobného jako v dnešní době, jen na tehdy přijatelné úrovni hodnocení událostí.

Dnešní lidstvo naprosto nesmyslně plýtvá svými zdroji a vyzdvihuje události, které stejně nelze nijak jednoduše ovlivnit. To je případ válek a stěhování obyvatelstva. Konspirační teorie a strašení populace mají odvést pozornost od skutečných problémů, o kterých vlastně vůbec nic nevíme a řešení neznáme.

A když se nad vším zamyslíme,tak  asi ten bájný Mesiáš nepřijde a nebo tu je již ve formě informační revoluce, která ovlivňuje vše mnohem více, než cokoliv předchozího.

 

A až to pochopíme,tak je šance, že bude líp !

 

 

Autor: Bedřich Dvořák | sobota 24.9.2016 9:11 | karma článku: 18,30 | přečteno: 650x