Měli by diskuzi zakázat ? Úvaha k výročí 17.listopadu.

První otázkou je kdo a proč ? Za dob socialismu u nás mohly diskutovat jen dělnické skupiny a to organizovaně. Z tohoto pohledu mi je opravdu divné, že mnozí autoři článků a blogů diskusi ke svým výtvorům nepřipouštějí. A tato praxe se z nepochopitelných důvodů pomalu rozšiřuje.

Já jsem přesvědčen, že reakce a diskutování pod blogy je to nejcennější, jak pro autora, tak pro společnost.

I já píši mnohdy blogy, které mnohé dráždí a spílají mi následně do všeho možného. I já udělám jak věcnou či pravopisnou chybu a NĚKDY ji i opravím.( viz příspěvek k blogu) A to na základě reakcí čtenářů. Já vše píši tak zvaně  z jedné vody načisto a kamarádi, skuteční autoři literatury, mi nadávají a říkají cosi o Baťovi a jeho cvičkách.

   Současně je obraz diskuze i jakýmsi mini průzkumem veřejného mínění. Ještě, že jsem vzdělán i v oblasti statistiky a trochu i psychologie a vím, že není možno brát vše vážně a doslova. Mnohdy jde o velký exhibicionismus  těch, kteří nechtějí svoji kůži přinést na trh a nebo jsou to pomatenci a srabi. Moc nevěřím v zásahy tajných složek jiných států a vnějších i vnitřních nepřátel, kteří sem chtějí přinášet neklid. To je pitomost.

Občas to někoho naštve a napíše kritiku těchto autorů štvavých příspěvků . Jenže to naštve jen někoho a naopak to vyvolá jásot v řadách jeho příznivců. A ti stejně rozumně nediskutují a diskutovat nebudou.

Nemám v úmyslu tuto problematiku nějak hlouběji studovat, ale po několika letech jsem zjistil, že těchto speciálních diskutérů je jen několik desítek a opravdu se tomu diskutování musí dost věnovat.

A těch autorů, kteří se bojí reakcí na své blogy je také jen minimum. Z těchto důvodů jsem optimista a jsem přesvědčen, že fenomém blogů obecně je to nejlepší ve vztahu ke společnosti, co se v rámci internetu vymyslelo.

 

A tak jen houšť a větší kapky, protože se ještě po 25 letech mnozí bojíme a trochu i oprávněně ...

 

a potom bude určitě líp !!!!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Bedřich Dvořák | sobota 1.11.2014 11:16 | karma článku: 13,84 | přečteno: 584x