Je pan Ondráček základní problém v naší demokracii ?

Již ti,co ho titulují "komunistická mlátička" jsou trochu divní.Stavět náš budoucí vývoj na takové prkotině je opravdu hloupost.Bohužel i pan Andrej Babiš kličkuje dosud trochu úspěšně,protože ví,že jeho hnutí je opravdu zvláštní.

Každý,kdo je pamětníkem a trošku sledoval tehdejší vývoj,tak ví, jak vše tenkrát fungovalo.Mladý příslušník SNB či VB v tehdejší době neměl vůbec žádnou možnost cokoliv řešit. Plnil rozkazy odpovídající tehdejším zákonům. A v té době v lednu 1989 se situace opravdu nehrotila. Nikdo nevěděl,kam vývoj půjde,protože tlak ze strany SSSR to tady opravdu již ovlivňoval. Informace o represích jsme měli již v roce 1969,kdy jsme stávkovali na Vysoké škole. Pan Petránek i Kriegel nás při stávkování přesvědčovali o nesmyslnosti nějakých zásadních akcí.

Asi jsme trošku jiní než celý svět. Je to proto,že již několikátá generace se nechala ukecat ve jménu vyššího principu.Špatně chápeme,že vznik Československa byl velkou chybou.Stejně jako podpora  bolševismu v Rusku po roce 1905. Následná okupace ve válce přímo navazovala na tyto chyby i když se pořád bijeme v prsa,že jsme byli hrdinové. Po roce 1948  jsme si také občas hráli na odboj. Velmi dobře si to pamatuji. Mladí lidé to těžko stejně pochopí.

Nebyli jsme žádní hrdinové - jen jsme naletěli rafinované propagandě,stejně jako v roce 1948,1968 i 1989.

Ale vývoj společnosti se řídí jinými zákony a nějaké volby v Česku neznamenají vůbec nic . NIC !

Nyní pomalu přichází šance ke změnám. Tady to maskujeme vnitřním politickým bojem,který ve světě nikoho vůbec nezajímá. Naše problémy jsou tak malinké,že musíme vlastně jen držet hubu a krok s těmi silnějšími.

Nejsou to hezké úvahy,ale technologie,která přichází, bude mnohem více ovlivňovat život společnosti než si vůbec dokážeme představit.

A nám nepomůže ani sebelítost a a ni bujaré veselí po volbách . Babiš není genius a současná situace se může zásadně změnit. EU nám již dlouho nedovolí žít na úkor ostatních.

Tak nějaký Ondráček musí také držet hubu a krok a dělat svoji práci stejně,jako kdokoliv jiný.

Větším problémem bude, jak vyřešit propojení státu a společnosti při zavádění průmyslové revoluce 4.0. Soukromé vlastnictví takových korporací nebude prakticky možné bez státní účasti. A to rozhodující. Stejné problémy mají nyní v Číně,kdy zespolečenšťují dosavadní privátní koncerny.V USA mají problémy stejné,ale ještě nemají odvahu říkat pravdu lidem přímo. V Rusku to řeší silou a strachem.

Ale nic nezastavíme. Nová doba je tady.

A i těm největším zastáncům konzervativního myšlení to jednou dojde. Jen to bude déle trvat.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Bedřich Dvořák | pondělí 5.3.2018 11:58 | karma článku: 22,50 | přečteno: 797x