Jdu do toho ! Z domova si založím účet s garancí 3 měsíců za 1 % p.a.

Takové rekklamy jsou všude.. A jde o jasný pdovod využívající neznalosti.Lidé v dřívějších civilizacích moc dobře věděli,že úrok je nástroj ďábla. Proto byl úrok zakázán a někde je i dodnes. Třeba v Islámských bankách.

Co to je ty dvě písmenka p.a. ? To je per annum neboli ročně. A tak úrok 1 % znamená za 3 měsíce částku mnohem nižší,než se inzeruje,. Školský systém značně zanedbává výuku v těchto oblastech. Procenta prostě neovládá většína lidí, a ještě to předkládají jako svoji přednost.

Naši podnikatelé si neumějí vůbec vytvořit nějaký plán tvorby zisku a bankovní systém toho zneužívá vrchovatou měrou. A nejen bankovní systém. I stát poředkládá své návrhy zdražování, jako by to byly bohulibé úmysly.

Co to je například superhrubá mzda ? Zamlžení skutečného  zdanění mezd.

Co to jsou úpravy různých  obecních daní,cen za parkování a cokoliv jiného s poukazem na vývoj nflace ? Jak vůbec vzniká inflace ? To je nějak někým nařízeno ? Nebo je to organizované zneužití neznalosti.

Co to je současné zdražování s poukazem na koronaviropu karanténu ?

Stát sníží zatížení DPH a obchod hned zdraží ! A všichni hlídají jen  výsledný efekt,který není ničím reálným podložen.i

Jde pouze o zneužití nevzdělanosti lidí.

A tak pořád ti nejchudší  nosí mafiánům obrovské částky v různých loteriích. Mafiánské firmy v oblasti prodeje stravenek jsou podporovány parlamentními frakcemi a lobbystickými skupinami v odborech atd.

 Ze stejných důvodů není zájem nějak kontrolovat tvorbu finálních cen. Proto máme takové "naše" celní předpisy,které zneužívají práva lidí a clo musíte platít podle volné ( korupční) úvahy celních deklarantů ?

Kupodivu svět takto nevzdělaný není. Úrok patří ke kapitalistickému systému zneužívání moci i nadále,ale lidé to všude ovládají. V tom našem postsocialistickém světě jsme  takovou výjimkou,že ani předseda vlády a ministr financí neumí počítat s procenty při překládání svých " osvícených" návrhů na změny.

Matematiku neovládá většina poslanců a spoléhá na překládané  výmysly mafiánských analytických korupčních agentur.

Veškeré výpočty ratingových agentur i výsledky průzkumů čehokoliv spoléhají na neznalost procentního počtu.

A my tady diskutujeme o potřebnosti matematických znalostí při dnešní dopstupné výpočetní technice ?

Bez základních znalostí matematiky nevypočítáte ani na kalkulačce procenta správně . Kdo si to vůbec uvědomuje ?

Kolik je zdanění čehokoliv při zdanění DPH v základní sazbě DPH 21 % ? Jak se to vypočítá z konečné ceny ? Tuto znalost ze 4 třídy základní školy neovládá v Česku většina lidí. A to ani vysokoškolsky vzdělaných  . Nevěříte ?

Tak kolik je to z nákupu 100 Kč     . je to 21 Kč ? a nebo kolik Kč ?

A malý příklad z učiva základní školy, které neovládá většina lidí.

Jsem obchiodník a můj dodavatel velkoobchodník mi dá slevu( rabat) ve výši 1/3 z konečné ceny.

Já to prodám za stejnou cenu jeko velkobchodník.

kolik mám hrubý zisk v procentech. ?        33.3333333333 %

                                                                   50 %  nebo něco úplně jiného ?  

Názor nechť si udělá každý sám o svých znalostech matematiky.

Autor: Bedřich Dvořák | úterý 28.7.2020 6:36 | karma článku: 17,79 | přečteno: 866x