Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jaký podvod? Průměrně finančně gramotný člověk si fiktivní roční úrok z vložené částky vydělí 4 a zjistí tak, kolik mu to "hodí" za tři měsíce. Jiná věc je, že ty současné úroky jsou oproti inflaci tak žalostné, že to ani nestojí za to.

1 0
možnosti
BD

Pane Šťastný.

Vy jste možná trochu finančně gramotný člověk. Podvodem je i zneužití nevzdělatnosti průměrného obyvatele. Co to je průměrně finančně vzdělaný člověk nechápu zase já. Tak se shodneme jen na jednom. Na vás reklama útočí částkou 1 % a jde o 0,25 %. Blbečkové nosí mafiánům obrovské částky za pochybné loterie,které by měly být již dávno zakázané,stejně jako hazardní hry v hospodách na automatech. Proč je to asi zakázáno v Muslimských zemích ? A tady má mafie pořád žně v poskytování lichvářských půjček a v praxi zastaváren.

Zákaz zastaváren by něhoho v něčem ohrozil ? Mimo mafii ? Někdy si tam počkejte, a zjistíte, kdo si takto půjčuje peníze.Vytvořená chudina dnešních dní.

0 0
možnosti
JK

Inflace, úrok, daně ani clo není nástroj ďábla kapitalisty. Jde o běžné věci, které používáme i ve svém životě, aniž bychom je tak pojmenovali. Všichni víme, že čas jsou peníze a když mi vrátí někdo stovku za 5 let nekoupím za ní to samé, inflace, jak to vyřešit, no zaplatí o něco víc, úrok. Třeba tenhle výrobek mi domu nesmí, jen když mi ještě budou platit, to je clo. Podobně i další. ;-) Určování konečných cen se v socialismu rozhodně neosvědčilo, protože zaplatíte bokem další sumu, která skutečnou cenu vyrovná, nebo převážně i překoná. Tohle socialistické uvažování je už zastaralé.

Jinak s vámi souhlasím v otázce základní matematické, finanční a obchodní vzdělanosti národa. Zpětný výpočet DPH z konečné ceny je pro značnou část národa problém a to jde o absolutní základ. Školství v koncepci a stylu výuky celkově zaspalo. Konferenční spojení učitele s žáky pomocí IT bylo donedávna Sci-fi, ale ejhle, jde to dost rychle napravit. Podobně i další zaostalosti. Jenže současní "odborníci" si asi myslí, že vše vyřeší povinná maturita z nějakého předmětu.

Smutné, zvláště když příkladů na změnu je mnoho a i skuteční odborníci jsou připraveni, jen jaksi není k tomu vůle a hlavně vítězí dotace do firem nad dotacemi do vzdělanosti národa.

1 0
možnosti
BD

Pane Kučero

Clo je již dávno překonaný pojem v globálním světě, stejně jako jsou dnes neúčinné všelijaké sankce západu. Clo slůoužilo k ochraně domácího trhu před globaliozací. to dnes již nelze zajistit.

Dnes již dávno neexistuje svobodný kapitalistický systém. Neexistuje svobodný trh a nikdy se nemůže vrátit.

Tvorba cen v dobách socialismu byla podložena určitou ideou spravedlivé společnosti. To bylo zneužito pro politické pochybné cíle. Zde byla chyba- princip byl správný>

Brzy nastane znovu potřeba podobného postupu při jakémsi zdanění práce robotizovaných linek ve výrobě čehokoliv.

Stejně tak musí nastat pořádek v podobě zaúčtování " duševního" vlastnictví v rámci světové společnosti.

Musí přijít zásadní ekonomická revoluce,která mnohé postupně vyřeší. A jde o obcobí několika let. Revoluce nemusí znamenat jen vypalování fabrik a střelbu pitomců na barikádách.

0 0
možnosti
PD

založete si banku a klidně půjčujte bez úroků...z čeho asi budete platit fixní náklady?

1 0
možnosti
BD

Banky nového typu vycházejí z rozložení oboustranného rizika mezi banku a dlužníka či investora. Prostudujte si teorii islámských bank. Tam to mají vyřešeno již tisíc let. Na nákladech se musí podílet obě strany procesu. A dnes banky prosperují a investoři krachují ! To nevidíte !

0 0
možnosti
MB

Souhlasím pouze s Vaší tezí, že finanční vzdělanost většinového lidu - je na propadnutí. Dobře vidět, že táhne pojem - Nominální - nikoliv reálný příjem. Dá se na tom dělat i ano - oblíbená politika ! Klasika přidávání důchodů, reálně pak o 160 Kč ! Nicméně celý objem je pak jaksi lepší ! O červotoči inflace ani nemluvě ...

Další zakomponovaná báje, že banky mají BÚ úročit - Oni to umějí zhodnotit lépe ! Nesmysl, slouží k ochraně předisponovaných prostředků. Zde se člověk právě dostane k pojmům - Šetřit, nebo investovat ? Kdo šetří - má inflaci za tři ! Investice právě vede k odpovědnosti, kam a jak ? Úplně nejstručněji, nejlepší je do sebe ! Do vzdělání, nějaké dovednosti a zdraví ! Procenta úroků v žádném případě neodsuzovat! Úročí se vše - Celý život. Další investice je do Vlády ! Oni to taky umí lépe - Klasická cesta slepého ptáka z Hníza. Pravda se sloganem, že - Se nám s ním bude žít lépe ... :-)

2 0
možnosti
RC

Nejak mi prijde, jako byste mel uplne stejny problem jako lide, o kterych pisete. Nevim, v cem by mel byt ten vas podvod, pokud je uvedena rocni sazba uroceni, i kdyz je garantovana na kratsi dobu. Mimojie je dobre srovnatelna, nez kdyby byla uvedena na jine obdobi.

Totez plati pro supehrubou mzdu. JAK se u ni zamlzuje skutecne zdaneni?

A ohledne DPH - to neni problem procent, ale konstrukce DPH, tj. ze vetsina lidi nevi, co je zakladem pro pocitani tech procent. Ze zakladem neni koncova cena, ale cena bez DPH.

3 0
možnosti

Také nerozumím, co autor chtěl vlastně sdělit. Sdělí premisu, že je něco podvod, aby sám prokázal, že jde o neznalost matematiky. A tedy nikoli o podvod.

Klade otázky, na které lze najít normální logické odpovědi. Obdobně jako ji našel sám na tu tezi o podvodu.

3 0
možnosti
PV

P64a20v12e72l 14V47é32b34r

28. 7. 2020 7:21

Poněkud se mýlíte ve svém názoru na úrok, který tak odsuzujete jako nástroj ďábla.

Vy, když chodíte do zaměstnání, očekáváte za svou práci mzdu a vůbec ji nepovažujete za nástroj ďábla. Když ale tyto peníze uložíte na účet v bance, tak jí je vlastně půjčujete a ona pomocí těchto peněz podniká - zhodnocuje je. Část svého zisku by vám měla přenechat ve formě úroku, protože vaše peníze to byly, které bance umožnily zisk. Není to tedy nástroj ďábla, ale mzda za vykonanou práci. A je majstrštykem bank, že vám vnutila představu, že ne vy bance umožňujete svými penězi žít, ale že naopak banka vám poskytuje službu uložení peněz a že vy jí za to musíte platit.

3 0
možnosti
BD

I mzda je současného typu je nástroj ďábla.Jak se podílíte svojí odměnou na užitné a tržní ceně nevíte. Prý vám do toho nic není.

0 0
možnosti