Jak je to se zdravotním pojištěním v EU ?

jistě jste také zaznamenali články v mediích, které každoročně v sezoně dovolených vyzývají k pojištění čehosi při cestách i v rámci EU. Naproti tomu neexistuje asi nikde pořádné poučení, jak to vlastně je.

 Osobně považují články i vyjádření pracovníků pojišťoven za klamavou reklamu. Samozřejmě posuzuji stav u povinného zdravotního pojištění, pojištění dětí a těch, kde platí pojištění stát. Dále je zajímavé pojištění u osob  registrovaných na Úřadu práce. I ti se přeci dostávají za hranice ČR.

Asi je to docela jednoduché a mělo by to být i u všech států v rámci EU stejné. Ale stejně jako naše nemocnice vykřikují, že jim cizinci z EU dluží stamiliony, tak i lékařský systém v ostatních státech není nijak dokonalý a ždíme občany EU stejně, jako to činí zdravotní systém tady.

 Opravdu postrádám na vládních webových stránkách dokonalé vysvětlení postupu při  pojistné události i když by vše mělo vyplývat z textu na mezinárodní průkazce příslušné zdravotní pojišťovny. Pojišťovny také dost nesmylně rozesílají různé nabídky, ale praktickou pomůcku v mnoha jazycích jsem dosud neviděl.

Prozatím vidím u nabízeného doplňkového pojištění jen trik, jak vydělat co nejvíce. Většina z nás má také platební karty a zde je sjednáno také jakési dodatečné zdravotní pojištění a nikdo pořádně neví o co jde.

možná, že jsem se jen špatně díval ........

 

Nebylo by dobré i v této věci udělat pořádek a nestarat se o pitomosti milá vládo ?

 

co vy na to ?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich Dvořák | středa 30.7.2014 10:33 | karma článku: 12,49 | přečteno: 440x