Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J40a22n 15R27á27ž

30. 7. 2014 20:36

Nevím,kde je problém. V EU, ale i jinde ve světě platí, ze zdravotní pojišťovna platí zdravotní zákrok potřebný a učiněný pro záchranu života a zdraví jen a pouze do výše sjednaného pojistného plnění. Takže nemáte-li smluvním pojištěním navýšen limit, tak limitem jakékoliv  české zdravotní pojišťovny, která Vám dá kartičku s hvězdami  pro zermě EU je to,, co by obdobný zákrok stál v ČR. Co je v tom za nepochopení? Je-li to víc, musíte si doplatit ze svého. To je přece normální, není-liž pravda?

Kdy už si i ten největší nýmand, co chce jet do ciziny uvědomí, ze když někam jede, tak první o co se má starat je, co nastane, když bude potřebovat lékařskou péči a jak a kdo to bude platit.  Podle mne, kdo spoléhá v EU na kartičku s hvězdami od českých veřejných zdravotních pojišťoven a na pojištění z platebních karet v zemích mimo EU, je hazardér. Pro ilustraci: Infarkt, který postihl českého turistu na indonézském ostrově, stál rodinu poškozeného 78.000 USD, které museli zaplatit dřív, jen aby ho dostali stabilizovaného tátu domů. ,A to si myslel, jaké má pojištění s VISA kartou. Asistenční služba mu jen oznámila, ze limit pojistneho plnění na letecký převoz z ostrova speciálem do nemocnice na větším ostrově, desetidení léčení a přepravu do ČR nestačí, ze jim proplatí jen část.

Nebo víte, ze odvoz, rentgen zlomené nohy a její zasádrovani v horách Itálie stoji cca 1500 EUR, které musíte zaplatit cash na místě a VZP Vám pak proplatí jen 1800 Kč, což se kamarádovi stalo?

Kdy už všem dojde, že rozsah bezplatné zdravotní péče,  jakým jsme rozmazleni a který je hrazen z veřejného pojištění (zdravotní daně )  v ČR, nikde, opravdu nikde na světě není!  Kapíšto?

0 0
možnosti

Já vyznávám zásadu, že když už do zahraniční dovolené investuji desetitisíce korun, tak mě těch pár stovek za cestovní připojištění nezruinuje.

2 0
možnosti

Ano, naše moudrá vláda nic, co by mohlo vrhnout kladné světlo na EU nevysvětluje. To by možná přišli o bubáka a otloukánka.

1.Ta modrá kartička s hvězdičkami, kterou vlastníte, je mezinárodní přeukaz o zdarvotním pojištění. S tímto Vás při úrazu a náhlé nemoci ošetří v každé krajině EU.(Nárok na plné zdravotní služby máte v krajině, kde máte hlášený trvalý pobyt, nebo kde odvádíte zdravotní pojištění) To jest, zdravotní pojištění pro dovolenou potřebujete pouze v případě, že cestujete mimo EU. Toto ale, dle mé vědomosti ,nezahrňuje převoz do domova , to jest, pokud Vás strčí do nemocnice, tak v ní zůstanete čučet a pak se musíte dostat domů. Ale...

2.Většina z nás vlastní bankovní kartu a součástí balíčku k této kartě bývá cestovní pojištění. Takže vyštráchejte dokumenty .

3. Pokud cestujete se seriózní cestovkou , tak jste v rámci ceny zájezdu obyvkle pojištěni nebo připojištěni .

Až když nic z výšeuvedeného neplatí, tak zajděte do pojišťovny. Jinak jsou to peníze., které lze ušetřit

0 0
možnosti

Bohužel mnoho lidí spoléhá na českou průkazku bez toho, že by se připojistili na cestu komerčním produktem. To vše ovšem vychází z obecné domněnky, že přece " mne musí ošetřit" a ještě k tomu " zadarmo". To není ale problém vlády, nýbrž individuální odpovědnost každého, kde jede za hranice.

0 0
možnosti

Proč by mě měl někdo ošetřovat zadarmo? Neodkladná péče je hrazena českou zdravotní pojišťovnou i v cizině. Co to melete za nesmysly?:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........