Exekutoři a taxikáři půjdou na úřady práce ? Nebo je zase u nás všechno jinak.

Zavedení soukromých exekutorů,které podnikají s lidskou chudobou bylo obrovskou chybou vlády ČSSD. Zoufalé případy lidí,kteří se dostali do dluhové pasti jsou unikátem v demokratické společnosti a nemají oporu v právu EU.

Stačí déletrvající nemoc a jste v dluhové pasti jedna báseň. I podpora v nezaměstnanosti neblokuje exekutorskou činnost- naopak je vítána, protože se penízky sypou sice pomaleji, ale sypou.

Exekutorský systém vymáhání práva je v mnoha zemích,ale vše má nějakou přímou návaznost na soudy.Soudy v ČR vůbec nemají povinnost cokoliv zkoumat při podání exekučního návrhu a dlužník je poslední,který do toho může mluvit. Překupníci jsou propojeni s exekutory a kvete obchod  s prodanými nemovitostmi pod cenou. Vše je jinak a v případě bank jde jen o takovou finanční hru na mouřenína. U nás jde navíc o klasické podnikání s tvorbou zisku,což je dost šílené. Exekutor tvoří zisk na úkor povinných i věřitelů a není ničím omezen. Jsou navíc i plátci DPH a tak z každé vymáhané částky si stát uzobne svých 20 a více procent,protože musíme také započítat odvody z mezd na zdravotní a sociální pojištění,které jsou obsaženy v nákladech na exekuci. Tyto náklady vytváří podnikatel - exekutor a dlužník musí platit mnohem více, než dělají skutečné náklady,které jsou s vymáháním dluhů spojeny.

Nyní to navíc vypadá,že tato problematika bude součástí i povolebního boje stran,kteří nemají žádnou váhu v parlamentu,ale mohou blokovat ledacos.

Proto od nás utíkají lidé pracovat do zahraničí,kde jsou třeba i řádně pojištěni a exekutor na ně většinou nedosáhne.

V každém případě by tato problematika měla být řešena jednotně v celé EU a nějaké schovávání za kopečky by mělo být zlikvidováno také.

Dnes je na NETu zajímavý rozhovor,kde se trošičku odkrývá opona mlčenlivosti :

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/predluzene-cesko-od-lonska-pribylo-30-000-lidi-v-exekuci-42752?dop-ab-variant=&seq-no=2&source=hp

Ale skutečné návrhy řešení nejsou dosud komplexně projednány a natož připraveny do projednávání v parlamentu.

Nevěřím v nějaké rychlé a komplexní řešení. Není opravdový zájem a stát z toho má dokonce i slušný příjem na daních.

Jde o zaměstnávání lidí,kteří nejenom nic netvoří,ale vytváří nepřátelskou atmosféru mezi státem a společností lidí,kteří nemohou nic dělat.Nedávno jsem psal blog,kde jsem uvedl i to,že u důchodců větší část přídavku k důchodu si sebere exekutor na svoji činnost a věřitel stejně nedostane nic. NIC !

Nevěříte ?

tak si věci prověřte.

 

 

Autor: Bedřich Dvořák | čtvrtek 15.2.2018 15:23 | karma článku: 36,31 | přečteno: 1607x