Důležitost vzdělávání v dnešní době.

Na demonstracích se vykříkují hesla o omezení možností vzdělání a všechny strany vytvářejí pocit chyb. Vše je jinak a dnešní systém je natolik chybný a špatný,že již nastala doba jeho komplexního přetransformování na budoucnost.

Za posledních 25 let se v naší společnosti vytvořili různé iluze,které se používájí ke třídění lidí do nových vrstev.

Kdo neumí angličtinu,jako by nebyl. Dokonce se vytvářejí i mateřské školky,kde jsou děti oblbovány anglickým jazykem,který se předvádí jako nadřízený slovanským. Což je i ze základního pohledu hloupost. Obrovské škody tady nadělala germanizace a nyní přebírání jazykové kultury z anglického světa.

Dokonalou ukázkou je Americká angličtina,která degenerovala mnohem více než Britská. V některých státech v Africe vznikly další mutace,kde angličtinu skoro nevidíte.

Základním požadavkem dnešní doby je celoživotní vzdělávání, vycházející z rodinného principu. Děti nejsou kolektivním vlastnictvím společnosti,ale rodinná výchova mnohdy způsobí totální degeneraci nových rodin. Cikánská otázka není řešitelná beze změny rodinné výchovy, A nic se pro změnu nedělá.

Uváděná znalost či neznalost angličtiny již je vyřešena s pomocí moderních telekomunikačních prostředků a to včetně písemné formy.Nyní jde již jen o správný vývoj algoritmů a současné překladače se posunou o mnoho stupňů výše. Zatím neovládáme telepatii,která prý byla na počátku lidských dějin.

Posuzuje se jakási úroveň vysokoškolského vzdělávání. Například ve studiu na lékařských fakultách se uči mnohdy naprosto zbytečné přístupy k diagnoze,když se již nyní realizují takové diagnostické metody,které rozhodně zásadně doplní možnosti lékařů. U lékařů je potřeba všeobecný přístup k celoživotnímu  vzdělávání bez omezení věku či národnosti. Systém dnešních atestací je jen buzerace bez účinku.

Postrachem lékařského studia bylo vyžadování dokonalé znalosti lidského těla - anatomie. Moderní metody, jako je např. CT či magnetická rezonance mnohem lépe posoudí stav organismu než poklepávání a znalosti získané před desítkami let.  Současná praxe to plně potvrzuje.

Využití počítačové techniky při studiu inženýrských oborů snad není nutno nikomu vysvětlovat. Kdo chvíli stál - tak stojí opodál, bylo heslo v době před rokem 1989 a platí dnes mnohonásobně více.

Určitou výjimkou jsou umělecké obory i když talent tam naučit stejně nelze. Jen se jejich absolventi zaříkávají,že jejich jedinou předností je to,že se tam neučí matematika, fyzika a třeba chemie. Nechápou ,že předvádějí pouze svoji nevzdělanost v obecné rovině. Techniku výkonu se stejně na konzervatoři nenaučí.

Určité speciální všeobecné vzdělávání chybí po celý život. Změny jsou tak zásadní,že s tím musí společnost počítat..Kopáčů kanálů zase tak moc nepotřebujeme a robotizovaná technika to vyřeší.

Měla by se zrušit maturita,která způsobuje jen ztráty v celém středoškolském vzdělávání. V takovém Rusku to již pochopili a kompletně přetvářejí svůj systém vzdělávání. Stejně tak například v Číně nebo Indii. Přijímací zkoušky také nic neřeší a jsou neobjektivní. Zbytečně se společnost připravuje o talenty.

Bohužel to vše je dnes u nás tabu a jen určité osvícené WEBy informují o těchto možnostech.

A tady je snaha tyto informace zakázat a umlčet jejich interprety.

Přitom vzdělávání je natolik nadnárodní záležitost,že nějaká nesmyslná politika by tu neměla vůbec působit. Opak je předváděn v dnešní skutečnosti. Vytváříme si u nás nevzdělanou společnost, které bude sice fungovat, ale je v tom zakodován i totální úpadek v budoucnosti.

třeba tady ukázka rozumných úvah :

http://leva-net.webnode.cz/products/besedy-o-zivote-2-michail-velicko-titulky/

nic nelze zastavit a vývoj společnosti se vytváří jinými principy,než nám předvádějí političtí manipulátoři.

Tu totální nevzdělanost nám již dnes předvádí většina redaktorů v mediální sféře a poslanci v parlamentu a senátu. I vládní představitelé vynikají v nevzdělanosti.

Prezidenta Zemana nemusím,ale v tom má obrovskou pravdu.

Musí se  mnohé změnit a bude líp !

 

Autor: Bedřich Dvořák | sobota 28.4.2018 12:27 | karma článku: 11,21 | přečteno: 414x