A zase jsme za blbce !

Současný posun ve vývoji akce "uprchlíci" je obdivuhodný. Vypadá to jako výchova " nových" zemí EU, jak se  chovat v případě nějakých závažných katastrof . A, že se u nás nedokážeme vůbec chovat, to je naprosto jasné.

V minulém článku se do mne obula fašisticko,rasisticko, xenofobní část diskutující veřejnosti velmi zostra. Kdybych s tím nepočítal,tak bych byl asi překvapen a skoro i šokován. Kde se to v těch lidech bere ? Proč si nedokáží představit, že třeba také budou muset pěšky putovat za bezpečím a štěstím z libovolných důvodů ? Vidí v těch dnešních záběrech uprchlíků opravdu ty teroristy a znásilňovače našich holek ?

Je mi z těch lidí smutno a opravdu nechápu jejich postoje. Vykřikování něco o vlastenectví a národní hrdosti nechápu v souvislosti s dnešní situací.Naprosto toleruji, když si tito vlastenci budou nacvičovat tanečky v České besedě a sborově předčítat dila našich německo-českých buditelů . Nikdo jim v tom určitě nebude bránit.

Bude mi sice také smutno,ale určité duševní pochody se musí tolerovat.

Na druhou stranu je současný stav velmi výborný v tom, že se mnozí ve své hlouposti dokáží velmi dobře odkopat. A to dokonce i mém okolí.I zde jsem ovšem docela šokován.

Připadá mi to již skoro obdobné,jako když jsme před rokem 1989 čekali na odkopání spolupracovníků StB a pomocníků VB.Samozřejmě nepamatuji konfidenty z dob Hitlera, ale asi ty geny a vlohy práskačů se dědí. Dnes mají ještě výhodu,že je podporuje skoro celé politické spektrum s několika výjimkami,celá vláda a dokonce i prezident. Proto jsou naše sociální sítě jedna obrovská žumpa splašek a odpadů .

A tak dnes Madˇaři nesmyslně bojují na hranicích i v Budepešti, pořádají policejní manévry a utrácejí peníze za žiletkové ploty, aby posléze dostali řádný pohlavek od Rakušáků a Němců při předání běženců na jejich hranicích. Ještě je nutno vyslyšet volání těch největších pitomců a zadrátovat i hranice mezi Českem a Slovenskem. Když jsem slyšel některé vyhlášení představitelů Vyšehrádské čtyřky, tak bych se vůbec již ničemu nedivil. Co to je zamezit ekonomické imigraci ? Já vůbec žádnou jinou imigraci neznám. Všichni chtějí přežít a samozřejmě pokud možno v lepší kvalitě. Vyhoštění Havlíčka do Brixenu již přeci nelze zopakovat !

Nyní čeká naši vládu již jen úloha fackovacího panáka při plánovaných setkáních v rámci EU. V civilizované společnosti by měla nastat demise této sociálně neschopné vlády. U nás ale bude vše naopak. Sobotka revitalizuje několik svých dřívějších projevů, prezident bude rok žít ze svých úspěchů v Číně a Babiš bude brzdit zlepšování hospodářství a výběr daní. Ti ostatní budou jen čekat na svoji výplatu do doby než budou přesunuti na plánovanou trafiku. A život půjde dál. Jako kdykoliv dříve........

 

nemáme moc dobré vyhlídky i když věřím,že většina lidí v Česku myslí úplně jinak

ale až bude všechno úplně jinak .... teprve potom může být líp !

 

Autor: Bedřich Dvořák | sobota 5.9.2015 9:53 | karma článku: 17,66 | přečteno: 2444x