První rande

Její vysněné rande. To, co ještě nedávno mnohým záviděla – má. On – náročný, nedostižitelný, s větrem ve vlasech, pevným a svalnatým tělem jí učinil nabídku. Vyzval ji.  

Třepe se, nezvládne to, nepůjde. Neví co si vzít na sebe, jak se tvářit, jak hýbat, jak….

Vždyť bude všem kolemjdoucím pro smích, a co nejhůře - ztrapní se před ním. Takovou ostudu nemůže dopustit. Vykašle se na to. Prostě a jednoduše: nemá  zapotřebí dělat ve svém věku takové „pubertální skopičiny“. Její stereotypní život plyne ve vodách malé, nudné říčky, tak proč násilně zasahovat do toku. Je už příliš pozdě. O tom žádná. Tečka, snad i vykřičník!

Dívá se do zrcadla. Prohlíží se od hlavy k patě. Být tak o pár let mladší a o pár kil lehčí. Ach, kdyby…….

Celá se třese, když opouští dveře svého bytu. Pro smůlu boží, před domem stojí dvě sousedky - pejskařky. Jejich obličejová mimika značí údiv. Jen letmo obě pozdraví, pohled směřuje do země. Kolena se začínají klepat, ruce zpocené. Špatně a těžce se jí dýchá. Něco jí říká: „Holka otoč se, mazej domů a pořádně se ze všeho vybreč!".

Už, už chce poslechnout. Když v dálce zahlédne ho. Mává. Usmívá se, povzbuzuje ji. Zavírá oči a vydává se mu vstříc. Náhle cítí jeho pevné paže. Je udýchaná, zpocená, celé tělo se jí chvěje. Cítí štěstí, to úžasné a přepychové štěstí.

Objímá ho a líbá. Zítra se chce sejít zase, pozítří také, za týden, za dva rovněž……….

Každé ráno děkuje, že ho má, že to všechno mohla prožít. Nikdy nezapomene. Vždy pro ni bude a zůstane jejím prvním Kilometrem.

Autor: Irena Bátrlová | úterý 5.7.2016 21:45 | karma článku: 27,66 | přečteno: 742x
  • Další články autora

Irena Bátrlová

Chlupatý krtek

2.5.2024 v 5:25 | Karma: 8,21

Irena Bátrlová

Strategický přesun chlupin

30.4.2024 v 5:25 | Karma: 9,23

Irena Bátrlová

Nejkulaťoulinkatější

22.4.2024 v 5:25 | Karma: 10,78