KDU-ČSL a matematická trojčlenka

Dle hlasů ozývajících se z KDU-ČSL je Miroslav Kalousek dobrým ministrem financí pro Českou Republiku. Ale zároveň špatným ministrem financí za KDU-ČSL. Jak to chápat ?  Co nám vyjde za vztah KDU-ČSL a stát, když tyto informace dosadíme do matematické trojčlenky ? Radši si to vypočtěte za domácí úkol...

Od zvolení Jiřího Čunka lidoveckým předsedou bych KDU-ČSL charaterizoval asi nejlépe větou půjčenou ze hry "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" : "Hrajou to od jebu k jebu, jeden by se z toho vobtáhnul..."
Lidovce jsem nikdy nevolil a ani to v budoucnu zatím nemám v úmyslu. Miroslava Kalouska jsem až do jeho ministerské funkce nikdy neměl rád a to hned z několika důvodů:
1.Jeho působení na ministerstvu obrany v minulých letech by se dalo nazvat minimálně kotroverzní, ne nepodobné některým objevům spisu Krakatice (mám na mysli ona "Íčka, Téčka")
2.Jeho soukromé majetkové poměry se nikdy věrohodně nevysvětlily a v tom by si v podstatě mohl podat ruce se Stanislavem Grossem nebo právě s Vlastimilem Téčkem Tlustým
3.Přesto měl tolik drzosti a v kauze Grossův byt byl v pozici, "kdy zloděj křičí chyťtě zloděje"
4.Tím nechtíc na politické scéně spustil sled událostí, který bych nazval "nikdy není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř" (posuďte sami, co je horší - nedospělý mladý muž, který nechápe základy etiky, nebo populistický diktátor, který se neštítí ničeho)
5.Další obavy jsem měl, jestli se v jeho funkci nějak neprojeví jeho vřelé vztahy třeba s panem Šťávou

Nicméně přes toto všechno Miroslav Kalousek za tu dobu co "sedí" na státní kase, myslím ukázal, že pro Českou Republiku je skutečně dobrým ministrem financí. A jeho výměna zejména v době, kdy finanční krize do Česka teprve přichází by byla holým nesmyslem.

Pokud tedy předseda Čunek přece jen dosáhne svého a Kalouska se zbaví, tak si myslím, že se do lidoveckých dějin určitě zapíše výrazným písmem - třeba jako předseda, pod jehož vedením se po dlouhé době lidovci nedostali při volbách do parlamentu...

Autor: Robert Bartyzal | středa 7.1.2009 9:01 | karma článku: 27,55 | přečteno: 1669x