Jste ekoignoranti nebo ekoteroristi?

Uznávám, je to výběr z extrémů. Chtěla jsem tím naznačit, nad čím se tu hodlám zamýšlet.

 Já se nacházím někde veprostřed lehce šoupnutá směrem ekoterorismus. Ale jen lehce, přísahám, že jsem nikdy nepomáhala topit jakoukoliv loď nebo tak něco v součinnosti s jakýmikoli aktivisty.

 Uznávám, lidstvo je přemnožený druh. Likviduje planetu. Ale přeci jen, osobní pohodlíčko je báječná věc. Tak v rámci kompromisního řešení sice neutíkám do lesů za předchozího vzdání se všech výdobytků civilizace, ale zas se snažím chovat kulturně vůči naší krásné planetě.

 Jednou jsem na čétédvojce viděla dokument o domech, vytvořených z větší části z odpadu. Zajímavostí je to, že dům je postavený tak, aby byl energeticky soběstačný. Koho to zajímá, můžete juknout zde: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10374876133-zemelod-pluje/. Mně se ta myšlenka líbí velmi.

 Nedávno mi došlo, kolik zbytečností každý z nás vlastní. Při seznámení se s faktem, že existuje věc jménem rýžovar, mě lehce omývali. Šmarjá, to fakt někdo potřebuje takovej krám? Myslím, že ne, to jen výrobci potřebují naše penízky.

 Tak se snažím používat mozek, když mi ze všech stran reklamy valí do hlavy, co všechno nutně musím mít. Nemusím, to je na tom ta prča. Jakou to má souvislost s šetrným přístupem k prostředí, ve kterém žijeme? Značnou, pokud nechce lidstvo vymřít napřesrok. Ačkoliv, nabízí se lehce antihumánní myšlenka, Zemi by se velmi ulevilo, kdyby lidi odkráčeli do saker. Sakra, co jsou to sakry? Nevím přesně, ale tohle úsloví používá moje babička. Takže je to oukej, babi.

Autor: Dáša Bartůšková | čtvrtek 13.2.2014 20:17 | karma článku: 5,40 | přečteno: 450x
  • Další články autora

Dáša Bartůšková

První pětiletka

7.4.2014 v 19:10 | Karma: 17,14

Dáša Bartůšková

O žárlivosti

19.2.2014 v 6:45 | Karma: 12,83