V Hlinsku radili, jak prožít „Bezpečné prázdniny“

Počtrnácté měli obyvatelé Chrudimska a především žáci místních základních škol, možnost shlédnout ukázky součinnosti složek integrovaného záchranného systému a zasoutěžit si v poskytování první pomoci nebo ve znalostech o prevenci a ochraně obyvatel.

Okolí hlineckého plaveckého bazénu se stalo dějištěm dalšího ročníku Bezpečných prázdnin. Nejen pro malé návštěvníky si organizátoři připravili vědomostní a dovednostní soutěže o zajímavé ceny. BESIP představil rady, jak se bezpečně chovat na silnici a každý si mohl na vlastní kůži vyzkoušet simulátor nárazu.
Své umění předvedly také jednotlivé složky záchranného systému – diváci mohli vidět zásah na dopravní nehodu, policejní těžkooděnce nebo jízdní oddíl pardubické Městské policie. Asi nějvětší zájem všech návštěvníků vzbudil přílet policjeního vrtulníku, který přistál přímo mezi diváky.
Svoji činnost na této akci prezentoval také Český červený kříž, Vodní záchranná služba a poprvé také občanské sdružení Rescueinfo, které v loňském roce rozšířilo svoji činnost na Chrudimsko.
Pro návštěvníky jsme ve společném stánku s krajskými hasiči připravili ukázku evakuačního zavazadla, informace k povodňovému ohrožení a stejně jako minulý týden v Pardubicích nechyběla ukázka provozu tísňové radiové sítě a mobilního komunikačního bodu.

Další fotografie naleznete na www.radyvnouzi.cz.

Autor: Michal Bareš | čtvrtek 21.6.2012 10:04 | karma článku: 9,90 | přečteno: 702x