Pardubáci, jste připraveni na krizové situace?

Povodeň, únik nebezpečné látky, terorismus, blackout. To vše jsou situace, které nikdo nechceme zažít, ale přesto se stávají a plní stránky novin. Přemýšleli jste někdy, jak byste se v případě podobné události zachovali vy?

Spolek Rescueinfo si vás dovoluje pozvat ve čtvrtek 26. října od 17 hodin do Evropského spolkového domu na Pernštýnském náměstí (vchod do kavárny Evropa) na besedu „Rady v nouzi“. Během besedy se dozvíte například jak přivolat pomoc, co dělat při povodni, podle čeho rozeznat signály sirén nebo na co nezapomenout při balení evakuačního zavazadla. Nevyhneme se ani novodobým hrozbám jako je terorismus nebo příprava domácnosti na dlouhodobý výpadek elektrické energie. Součástí besedy je také promítání preventivního filmu Policie ČR k problematice aktivního střelce „Utíkej, schovej se, bojuj!“ a názorná ukázka použití šikovné aplikace Záchranka.

Po skončení hlavní části besedy budete mít jedinečnou příležitost podívat se na mapy ohrožení a přesvědčit se, zda by váš dům či byt ohrozila povodeň nebo havárie. Beseda je součástí projektu, který finančně podpořilo statutární město Pardubice a vstup je proto zdarma. Pro všechny návštěvníky máme navíc připraveny preventivní materiály se stručnými radami, které si mohou odnést domů.

Pokud si chcete včas rezervovat své místo na besedě, můžete tak učinit na www.rescueinfo.org nebo telefonicky na čísle 603 981 272.

Autor: Michal Bareš | sobota 7.10.2017 18:03 | karma článku: 4,12 | přečteno: 198x