Na Chrudimsku tekla krev proudem

Úrazy a nejrůznější nehody představují situace, s nimiž se většina z nás nikdy nechce setkat. Zatímco někdo spoléhá, že zrovna jemu se vyhnou, jiní se snaží na ně včas připravit.

To je i případ dobrovolných hasičů a zdravotníků, kteří se poslední zářijový víkend sešli v Kostelci u Heřmanova Městce na 6. ročníku nesoutěžního cvičení Rescue Marathon.
Pro většinu z 235 účastníků nešlo o první "maraton", takže již dávno před akcí jim bylo jasných několik věcí - že se nevyspí a nebude nouze o adrenalin i emoce. První zásah na sebe skutečně nenechal dlouho čekat.
Krátce po půlnoci se hlavní budova proměnila v domov pro seniory, o jehož zraněné klienty se zasahující museli postarat. Jen co si trochu odpočinuli, už se museli přesunout na druhou stranu areálu, kde vyrostlo evakuační středisko.
Ta pravá akce však začala v sobotu ráno, kdy se jednotlivé týmy vydaly na dvacet kilometrů dlouhou trasu. Cestou řešily nejrůznější situace, jako je porod, resuscitace nebo střelné zranění, ale také speciality typu nehoda sanitky nebo telefonická resuscitace.

Sponzoři akce: Nadace Vodafone ČR > Hartmann- Rico > Jaga spol. s.r.o. > Koms Mělník a.s. > Chládek a Tintěra Pardubice a.s. > Unilever ČR > Loap > Coca- Cola > Red Bull > HZS ČR- SOZ Olomouc, sklad Skuteč > > Poděkování: SDH Kostelec u Heřmanova Městce za přípravu areálu a péči během cvičení. SDH Heřmanův Městec a Načešice za materiální a fyzickou podporu.

Další fotografie naleznete zde.

Autor: Michal Bareš | středa 30.9.2015 11:32 | karma článku: 11,24 | přečteno: 701x