Foto: Hasiči evakuovali diskotéku v choltickém zámku

Hasičské jednotky z Pardubicka a Chrudimska se včera večer sjely do areálu Zámku Choltice. Čekalo tu na ně taktické cvičení, při kterém nechyběla spousta kouře a 120 figurantů v roli návštěvníků diskotéky.

Ve středu 3. září probíhala v hudebním klubu Zámek Choltice jedna z tradičních diskoték. Krátce po 21. hodině však v budově vypukl požár, který nebyl kvůli diskotékovým efektům dlouho zpozorován. V sále, ve kterém v tu dobu bylo zhruba 120 lidí, vypukla panika.
Všichni návštěvníci se začali tlačit ven ze sálu a utíkat ven po schodišti. V sále navíc došlo k výpadku elektrické energie, což znemožňovalo požární zásah pořadatelů. Ostraha hudebního klubu, která má pult s kamerami do sálu a okolí budovy u vchodu, informovala o vzniklém požáru Krajské operační a informační středisko hasičů v Pardubicích na telefon 150. Dále byl operační důstojník informován o probíhající samovolné evakuaci, ale i o tom, že se uvnitř mohou ještě nacházet návštěvníci.

Krátce poté se Cholticemi rozezněly sirény, svolávající místní jednotku dobrovolných hasičů. Kromě nich na místo zamířili také profesionální hasiči z Přelouče a Pardubic a dobrovolné jednotky z Lipoltic, Přelouče, Zdechovic, Řečan nad Labem, Prachovic, Chrudimi, Načešic, Svinčan a Jedousova.
Vytvořeno bylo místo pro zachráněné osoby, které byly umístěny do postaveného stanu nouzového přežití, k průzkumu všech prostorů jsem používal i termokameru, hasiči používali dýchací přístroje při likvidaci požáru,“ uvedl velitel zásahu nprap. Ladislav Dufek.

Cvičení, jehož cílem bylo prohloubení schopností velitelů zasahujících jednotek, skončilo po dvaadvacáté hodině, kdy byl z objektu zachráněn poslední člověk.

Kompletní fotogalerii naleznete ZDE.

Autor: Michal Bareš | čtvrtek 4.9.2014 8:26 | karma článku: 6,29 | přečteno: 298x