Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nevynášej soudy, abys nebyl souzen a hned v druhém odstavci jasný soud nad "bigotními katolíky".

Na prvním místě je láska k Bohu, která má přednost před láskou k sobě a ostatním. Pokud někdo opravdu miluje Boha, pak je velmi citlivý na útoky Ježíše, Boží zákon a jeho mystické tělo - Katolickou církev. Takový člověk se nechá občas unést pro svoji horlivost.

Jsou 2 typy úkonů lásky k bližnímu tělesné (to co je zmíněno v článku) a duchovní. Mezi duchovní patří například přímluvná modlitba, ale také i napomínání bratří v Kristu k lepšímu životu. Jak k tomu vybízí apoštol Pavel ve svém listu Kolosanům a některých dalších jeho listech.

Hlavním smyslem výroku o posuzování není plošný zákaz jakéhokoliv posuzování, ale aby se člověk vždy hluboce zamyslel nad sebou než jen tak začne vynášet soudy na druhé.

Názory mají význam a dopady na život zde a na věčnosti.

0 0
možnosti

Je radostné, vidět, nakolik se různé křesťanské denominace za posledních několik desetiletí sdblížily. 6e hledají ne, co je rozděluje, ale co je spojuje v životě podle dvou největších přikázání. Sláva Bohu všermohoucímu!

1 0
možnosti

Jste úžasnáR^V:-) V životě Vám přeji vše nejhorší, ať Vás mine a Vaše kroky ať provází štěstí a Boží požehnání.

2 0
možnosti
Foto

vedle toho nesuď, abys sám nebyl souzen, rovněž platí nehaž perly sviním ... a každá sebeobhajoba svědčí o slabosti. Jinak souhlas a karma

0 0
možnosti

Moc hezké, opravdu moc hezké, jde to od srdíčka, dávám karmu, jen proč ty denominace, nestačí říci jsem křesťanka? Vždyť je jen jeden Bůh, jeden Boží syn Ježíš Kristus a jeden Duch Boží.

3 0
možnosti

Jen jeden Bůh, jeden Boží syn Ježíš Kristus, jeden Duch Boží a jedna Církev.

0 0
možnosti

Moc hezký článekR^. A držím všechny palečky:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1115x
Jsem naivní idealista, který stále věří, že pravda a láska musí zvítězit a kterého okolnosti ještě nezlomily.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy