Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Nevynášej soudy, abys nebyl souzen a hned v druhém odstavci jasný soud nad "bigotními katolíky".

Na prvním místě je láska k Bohu, která má přednost před láskou k sobě a ostatním. Pokud někdo opravdu miluje Boha, pak je velmi citlivý na útoky Ježíše, Boží zákon a jeho mystické tělo - Katolickou církev. Takový člověk se nechá občas unést pro svoji horlivost.

Jsou 2 typy úkonů lásky k bližnímu tělesné (to co je zmíněno v článku) a duchovní. Mezi duchovní patří například přímluvná modlitba, ale také i napomínání bratří v Kristu k lepšímu životu. Jak k tomu vybízí apoštol Pavel ve svém listu Kolosanům a některých dalších jeho listech.

Hlavním smyslem výroku o posuzování není plošný zákaz jakéhokoliv posuzování, ale aby se člověk vždy hluboce zamyslel nad sebou než jen tak začne vynášet soudy na druhé.

Názory mají význam a dopady na život zde a na věčnosti.

0 0
možnosti
PGS

Je radostné, vidět, nakolik se různé křesťanské denominace za posledních několik desetiletí sdblížily. 6e hledají ne, co je rozděluje, ale co je spojuje v životě podle dvou největších přikázání. Sláva Bohu všermohoucímu!

1 0
možnosti
MM

Jste úžasnáR^V:-) V životě Vám přeji vše nejhorší, ať Vás mine a Vaše kroky ať provází štěstí a Boží požehnání.

2 0
možnosti
Foto

vedle toho nesuď, abys sám nebyl souzen, rovněž platí nehaž perly sviním ... a každá sebeobhajoba svědčí o slabosti. Jinak souhlas a karma

0 0
možnosti
VM

Moc hezké, opravdu moc hezké, jde to od srdíčka, dávám karmu, jen proč ty denominace, nestačí říci jsem křesťanka? Vždyť je jen jeden Bůh, jeden Boží syn Ježíš Kristus a jeden Duch Boží.

3 0
možnosti
VS

Jen jeden Bůh, jeden Boží syn Ježíš Kristus, jeden Duch Boží a jedna Církev.

0 0
možnosti
AK

Moc hezký článekR^. A držím všechny palečky:-)

1 0
možnosti