Pro holky dietářky

Téměř všechny z nás za svůj život vyzkoušely nějakou dietu. Mnohé opakovaně. Některé extremistky těm dvěma plátkům šunky a pár listům salátu za den ani dieta neříkají.

Ó-té-péčko, víte, co to je? Okrasný tepelný prstenec, neboli pásový špek, byla jsem poučena.  Kamarádka významně sevřela mezi prsty kožní lalok v oblasti pasu a dlouze vzdychla.
Chce zhubnout, kafe si dává zásadně bez zákusku, v posilovně je stálý zákazník, jenže to dělá všechno špatně. Myslí si ona. Váha se nehýbe a nějakou dobu se ještě hýbat nebude, myslím si já. Nikdy silná nebyla, na svůj věk vypadá skvěle, jen už nějakou dobu řeší partnerské problémy a to ji sráží  dolů. Věřím, že až se od toho dna odpíchne, začne konečně žít svůj život, zmenší i ten šatník na "spokojenou" velikost.

Často radím svým pacientkám, jak bojovat s přebytečnými kily. Zkoumáme jídelníčky, konzultujeme pohybovou aktivitu. Ale někdy všechna snaha přijde nazmar. A to právě v případě, že spolupůsobí stres.
Je jedno zda trápí pracovní či rodinné problémy, stává se, že si dotyčná předem nevěří. Vyzkoušela očistné kůry, tukožroutské diety, preparáty nabobptnávající v žaludku do gigantických objemů, cvičila, jezdila na rotopedu, všechno nanic.
Pár kilo sundala, za chvíli byla zpět.

V mnoha případech stačí opravdu málo. Pravidelná strava, omezit ta vyloženě echtčeská jídla, ale hlavně, netrápit se! Napřed se tedy pokusit vyřešit to, co užírá mysl, pak si napumpovat pořádnou dávku sebevědomí a hurá do toho. Bez trochy pohybu hubnutí vetšinou moc rychle nejde, ale bez dobré nálady  nejde vůbec!

Nenacpete-li své pozadí do dvacet let starých džín, žádná škoda, už stejně dávno vyšly z módy.
Neobléknete-li ikonickou šestatřicítku, nezoufejte, vážně se vyrábějí i větší velikosti.
A hlavně, než zase usoudíte, že jste "fakt odporně tlusté", mrkněte do zrcadla. A znovu! Už tam vidíte tu krásnou, zdravě vypadající spokojenou ženskou?
Fajn, to bylo účelem :-).

Autor: Marie Balmetová | sobota 16.11.2013 9:00 | karma článku: 17,81 | přečteno: 910x
  • Další články autora

Marie Balmetová

Moje horské postřehy

22.1.2014 v 8:10 | Karma: 13,80

Marie Balmetová

Naučím se balit jako chlap!

27.12.2013 v 8:17 | Karma: 14,96

Marie Balmetová

Koupíme si lepší erekci!

14.12.2013 v 8:10 | Karma: 47,33

Marie Balmetová

Co Ti mám koupit k Ježíšku?

1.12.2013 v 8:28 | Karma: 24,38

Marie Balmetová

Zachráním nebo zahubím,

27.11.2013 v 8:07 | Karma: 13,41