Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Spěje svět ke třetí světové válce?

Žádná válka nepřichází z čistého nebe. Musí se připravit. Nejdříve je nutné vytvořit obraz nepřítele a poté v lidech mediální propagandou vytvořit představu, že válka představuje jediné možné řešení stávající situace, pokud má být zachována  svoboda a civilizační hodnoty.

Typickou ukázkou takové propagandy která západní svět připravuje na válku je článek spisovatele a publicisty Bena Judaha publikovaný nyní v americkém deníku The New York Times. Autor v něm vyjadřuje přesvědčení, že nastal čas vyzbrojit Ukrajinu na válku proti Rusku. A to i s rizikem toho, že se ve válce ocitne celá Evropa.

Podle autora má Evropa a USA dvě možnosti, jak se postavit k Ukrajinské krizi.

První možnost spočívá v kapitulaci vůči ruské síle s tím, že představitelé Západu čestně sdělí Porosenkovi. „V boji proti Putinovi nemáte šanci, vzdejte se tedy Rusku“. To sice podle autora zajistí mír pro Ukrajinu, bude však mít zásadní dopady pro svět.

Budeme muset připravit na to, že triumfující Rusko změní stávající světový pořádek, který byl nastolen po jeho porážce ve studené válce. Spojené státy definitivně přijdou o své výsadní postavení a větší vliv na světové dění naopak získají nevypočítatelné státy typu Číny a Íránu. To však bude pro Rusko stále málo. Ono chce defitivně oslabit NATO a projevy slabosti při ukrajinském konfliktu ho povzbudí k další agresi. Dalším jeho cílem se stane Pobaltí.“ 

Druhá možnost spočívá ve vojenské pomoci Ukrajině. Judah píše

"Pokud opravdu chceme, aby byla Ukrajina jednou součástí Evropské unie a NATO, musíme jí nyní poslat vojenskou pomoc. Zároveň musíme být připraveni na to, že to může znamenat otevřenou válku Západu s Ruskem. Stejně jako v nejsložitějších momentech studené války, i dnes však musí být naším hlavním cílem podpora demokracie ve východní Evropě. Je tedy naprosto logické, že musíme na Ukrajinu vyslat poradce a dodat jí veškeré vojenské vybavení, které bude potřebovat," 

Domnívám se, že v této chvíli se ještě Západ nerozhodne pro první ani druhou možnost. Porochenkovi slíbí podporu, ale otevřeně Ukrajině žádné zbraně neposkytne. Nějakou dobu se bude ještě hrát na to, že ještě tvrdší sankce zaberou Rusko svojí podporu separatistům na východě Ukrajiny zastaví.

Až když i tato politika sankcí ztroskotá, roztočí se kola  propagandy, že vojenská pomoc Ukrajině ve válce s Ruskem je bohužel již jediným řešením, jak naznačuje výše citovaný článek. Lid bude uklidňován tím, že takovou válku lze vyhrát. Že Putin v žádném případě nesplní hrozbu použití jaderných zbraní. Že válka i s oběťmi a ztrátami je prostě jedinou možností, jak si uchovat svobodu a nestát se další ruskou gubernií.

Jak taková válka bude vypadat? Fantazírovat nemusíme. Jasnovidci a proroci všech kultur od starověku až po 20.stol. jí docela detailně popsali. Dejme slovo třeba jistému Matthiasu Stormbergerovi, bavorskému prorokovi z 18.století.

A po druhém velkém boji mezi národy přijde třetí světový požár, který rozhodne o všem. Objeví se docela nové zbraně. Za jediný den zemře více lidí než předtím ve všech válkách dohromady. Boje se budou vést umělými děly. Nastanou gigantické katastrofy. S otevřenýma očima budou národy Země vstupovat do těchto katastrof. Nebudou si uvědomovat, co se děje, a kdo si to uvědomí a řekne to, bude umlčen. Všechno bude jinak než předtím, a mnohá místa na Zemi se promění ve velké hřbitovy. Třetí válka se stane koncem mnoha národů."

Stane se toto proroctví v příštích letech realitou? Já stále věřím, že ne. A to přesto, že vše svědčí o tom, že vlivné kruhy stojící za politikou USA a NATO takovou válku plánují. Jistě stejně jako vůdcové v létě roku 1914 i oni nyní věří, že taková válka může být krátká a účinná. Že bude stačit jen chvilkový tlak a celá ruská říše se zhroutí jak domeček z karet.

Naději, že se tak nestane mi dává vědomí toho, že tito političtí vůdci nejsou všemocní. Domnívám se, že v budoucnu dojde k  událostem, které plány mocných psychopatů naruší a ke třetí světové válce. Když použiji slova Boží ochrana, tak se někdo pousměje. Přesto si myslím, že její existence je realitou. Díky ní díky často velice nepravděpodobným souhrám náhod mnohé události neskončily tak tragicky, jak se původně jevily.

 Ale i tak ještě nějaký čas budeme muset být svědky roztáčení kola protiruské xenofobie a válečného běsnění. Budeme zkoušeni v tom, jak jsme pevní. Jak si dokážeme uchovat klid a rozvahu a zdravý rozum v podmínkách, kdy svět se doslova zbláznil a zcela pošlapává hodnoty jako je pravda, soucit, spravedlnost. Hodnoty, které ale nakonec stejně zvítězí. 

Autor: Petr Bajnar | pondělí 1.9.2014 15:16 | karma článku: 35,69 | přečteno: 6872x
  • Další články autora

Petr Bajnar

Narodil se Kristus Pán!

Rok 2023 se blíží ke svému konci a jsou tu opět vánoce. Svátky, které si křesťanský svět spojuje s oslavou narození Ježíše Krista v židovském městě Betlémě.

24.12.2023 v 8:22 | Karma: 0 | Přečteno: 36x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

České 11.září!

Je sobota 23.12., den před začátkem vánoc a v ČR je den státního smutku. Důvodem je hrůzný čin osamělého střelce, který se v den zimního slunovratu 21.12. rozhodl hromadně zabíjet.

23.12.2023 v 12:02 | Karma: 0 | Přečteno: 17x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Stávka !

Dnes je to přesně 34 let, co 27.11. 1989 proběhla v Československu celostátní generální stávka, jež byla součástí událostí, které poznamenaly pád komunistického režimu.

27.11.2023 v 13:57 | Karma: 0 | Přečteno: 46x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Dušičkové rozjímání

Stalo se to pro mně již tradicí. Každoročně v tento čas publikuji článek s dušičkovou tématikou. Má to silný osobní důvod. Většina mých blízkých příbuzných je již na onom světě, včetně obou rodičů.

1.11.2023 v 16:36 | Karma: 0 | Přečteno: 28x | Diskuse| Osobní

Petr Bajnar

Útok na židovský stát v širších souvislostech

V sobotu ráno 7.října vtrhli palestinští ozbrojenci na území Izraele. Naplno se tak opět projevil Arabsko-izraelský konflikt, který na blízkém východě doutná již desetiletí.

8.10.2023 v 13:38 | Karma: 4,44 | Přečteno: 61x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

SPOLU paroduje heslo ANO a spojuje ho s Ruskem, premiér Fiala to hájí

2. května 2024  10:56,  aktualizováno  17:53

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  17:45

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Kalifornská policie vtrhla na univerzitu, pozatýkala propalestinské studenty

2. května 2024  8:11,  aktualizováno  17:41

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  17:35

Přímý přenos Poslanci začali projednávat úpravu zákoníku práce. Stínový ministr práce a sociálních věcí Aleš...

  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.