Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hodlají se Evropa a Ruskou zničit ve velké válce? To by se museli hlavní vlády a Putin zbláznit. Kdo by na tom vydělal? Čína, USA /pokud by nebyla zasažena jadernou válkou/, Afrika, jižní Amerika... Pochybuju, že by byl Putin totální šílenec a že jsou evropští politici úplně dementní. Ukrajina je víceméně bezvýznamná země.

0 0
možnosti

<Jak si dokážeme uchovat klid a rozvahu a zdravý rozum v podmínkách, kdy svět se doslova zbláznil> 

Za ten "zdravý rozum" a optimismus jsem dal karmu. Lidé se musí domluvit tak, aby obě strany byly spokojeny.

0 0
možnosti

Rv

Pokusme se být v obraze!

Putin potřebuje Krym. Má tam námořní válečnou základnu. Putin potřebuje "Novorusko". Má tam továrny vyrábějící mu válečný arsenál. Putinovy potřeby jsou zřejmé!

Putin porušil mezinárodní konvence obsazením ukrajinského Krymu a nyní nám lže, že zelení mužíčci v předdněpří nejsou jeho. Z toho plyne, že Putin nectí mezinárodní konvence a navíc je zcela nedůvěryhodný. Lže!

Otevřený válečný konflikt není možný pro nepřiměřenou Putinovu převahu. Dobrovolné postoupení Krymu a "Novoruska" je ekvivalentní postoupení Sudet Hitlerovi. To agresi agresora nezastaví. Třetí možností jsou hospodářské sankce vůči Putinovi, které sníží oblíbenost ruského samovládce. Sníží? Snad.

Vidíš snad nějaké rozumné řešení? Kdybychom snad vkládali naději do toho, že Putin dostane rozum, jeho generálové mu to nedovolí...

0 0
možnosti

Vy vidíte řešení v rozpoutání světového konfliktu? To ale není moc dobré řešení - jste si toho vědom? Komu to pomůže ?

0 0
možnosti

Po Petru Nečasový další z bývalých českých politiků varujících před současnou hysterií. Jak odlišná jsou stanoviska politiků ve službě-musejí poslouchat velkého bratra a těch vysloužilých:

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/To-chcete-jadernou-valku-Karolina-Peake-se-zamysli-nad-krizi-na-Ukrajine-a-varuje-nas-vsechny-333297

0 0
možnosti

Petru Nečasovi-omlouvám se za překlep.

0 0
možnosti

Je nutné si uvědomit, že o tom zda bude válka nerozhoduje politický názor, propaganda nebo v dnešní době náboženství. Válka je jedna z největších příležitostí k výdělku. USA jako vůbec nejzadluženější země světa válku potřebuje. Z 99% se nikdy nebude válčit na severoamerickém kontinentu, takže USA na válce vydělá ať už ta válka dopadne jakkoliv. USA jen musí někde rozdmíchat válečný spor. Což se teď bohužel děje. Rusku válka také ekonomicky prospěje. Sice né tolik jako USA, ale ta vina bude na obou stranách konfliktu přibližně stejná. Bohužel Evropa se stane jako vždy hlavní hřiště.

0 1
možnosti

Další názor komentátora prestižních britských zemí, vyzývající k válce s Ruskem:

Ve svém dnešním komentáři publikovaném v britském deníku The Telegraph novinář Con Coughlin nabádá západní politiky, aby uvažovali i o vojenském řešení krize na Ukrajině. Putin je prý vypočítavý nepřítel a vůči němu praktikovaná politika appeasementu nezabrala.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Britsky-novinar-Putin-nema-vycitky-poslat-vojaky-na-uzemi-ciziho-statu-Takze-my-musime-333152

0 3
možnosti

Jistě, ještě že máme ty komentátory, jako je Coughlin nebo Dmitrij Kiseljov. Fakt, argument jako hrom. Štěstí, že u kormidla stojí někdo více rozumný než jste vy a nenechá se ovlivňovat tím, co píše nějaký jeden komentátor někde v USA, GB či Rusku. Když vidím Putina, Obamu, Barrosa a ostatní a čtu některé vaše reakce, tak jsme na tom ještě dobře.

1 1
možnosti
Foto

V první řadě je třeba nashromáždit dostatek zdrojů k vedení války. Na to slouží daně.   Protože je většina lidí indoktrinována,  může snadno přijmout jakoukoliv agendu, kterou chtějí mocné elity následovat – sociální zabezpečení, války, korporátní bailouty, státem řízenou měnu, progresivní zdanění, konfiskace majetku, válku proti drogám a další a další nemravnosti.

0 0
možnosti

Einstein ve své době řekl:

„Nevím, čím se bude bojovat ve třetí světové válce, ale ve čtvrté to budou klacky a kameny.“

Tak jen pro připomenutí...;-)

6 0
možnosti

Ano. Díky. Proto jsem napsal tento článek. Aby jsme si uvědomili, kam až tato válečnická politika může dojít. Slova komentátora nejvlivnějšího amerického deníku N.Y.T. vybizející k vojenské pomoci Ukrajině i za cenu války z Ruskem by mělo být vážným varováním.

1 1
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.