Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Rok 2021: rok ve znamení úsvitu nového věku

Když jsem psal loni svůj novoroční článek, netušil jsem že v čínském Wu-Chanu právě propuká epidemie, která se již brzy měla stát hlavním tématem všech světových zpravodajských médií uplynulého roku. 

Přesto jsem již tehdy tušil, že rok 2020 může být spojen s velkými krizemi a změnami. Vedly mně k tomu předpovědi staroindické knihovny palmových listů pro ČR hovořící o tom, že po několika letech prosperity bude rok 2020 těžký, přinese hospodářský propad a těžkosti v mnoha oblastech. Varovné byly tehdy i předpovědi astrologů diskutujících o neblahých globálních důsledcích konjunkce planety obtíže a omezení přinášejícího Saturna a planety hluboké transformace Pluta v zemském znamení Kozoroha v lednu 2020. Svá tehdejší očekávání jsem shrnul do článku Rok 2020: rok krize či zmoudření, můžete posoudit sami do jaké míry se mé očekávání vyplnilo.

Pokud si položíte otázku, jak tyto esoterní zdroje hovoří o roce 2021, můžu pro vás mít dobrou zprávu. Předpověď z knihovny palmových listů hovoří o dobrém roku pro ČR a i astrologické a věštecké předpovědi vesměs předpokládají, že by začínající rok by přinejmenším pro nás v ČR mohl být přece je příznivější, i když určitě ne jednoduchý. 

Z astrologického hlediska bude rok význačně ovlivněn těsnou konjunkcí planety spojené s expanzí, růstem a objevováním Jupitera a planety dávající věcem a usilování řád Saturna ve Vodnáři, která vyvrcholila 21.12.2020 . Je vyjádřením úsvitu nového věku Vodnáře a předznamenává postupnou změnu paradigmatu, tedy názorů a postojů ve společnosti. Za několik desetiletí až století se probíhající změny dokončí a na zemi se prosadí nová, v harmonii žijící civilizace zlatého věku. Praha a Čechy budou po dobu příštích 6000 let světovým duchovním centrem, které položí základ kultury ducha nového věku, podobně jako Jeruzalém a Izrael byl duchovním centrem končícího věku. 

V roce 2021 nastane na obloze po tři krát kvadratura mezi konzervativním Saturnem v progresivním revolučním Vodnáři a revolučním Uranem v konzervativním Býku což může vést k silnému napětí na úrovni přírodních procesů i  společnosti. Střetnou se zástupci starých pořádků s těmi, kteří usiluji o změnu. Bylo by však velmi zjednodušené to vidět černobíle jako boj progresivních zástupců dobra a zlých zpátečníků. Stejně jako jsou různé odstíny konzervatistů, tak i progresivistů. Konzervativec může být člověk usilující o dodržování jistých tradičních hodnot cti a morálky, stejně jako někdo, kdo se úzkostně drží překonaných koncepcí v politice, ekonomice, vědě či náboženství. Progresivec zase na jedné straně může do společnosti vnášet ideje vzájemnosti a spirituality, stejně jako může být propagátorem zdiskreditovaného multikulturalismu či extrémní ekologie zapalující auta v ulicích kvůli jejich škodlivosti k ŽP. Ideálem v životě člověka a společnosti je moudrost, která je dána rovnováhou rozumu a citu, dostředivosti a altruismu, nadšení a klidu, materiálna a duchovna, vědy a víry. Je tu velká naděje, že po odeznění všech krizí se nakonec  tato rovnováha v životě společnosti významně prosadí, i když jistě ani tehdy nebude vše zcela dokonalé a ideální. 

Počátek roku 2021 bude nadále spojen s tvrdými proticovidovými omezeními. V únoru proběhne poprvé kvadratura Saturna a Urana a i astrologické konstelace pro ČR budou v té době ještě hodně napjaté.

Březen slibuje zlepšení a jaro by snad mohlo být spojené s postupným rozvolňováním a  ústupem epidemie.

Podruhé zasáhne výše zmíněna kvadratura planet v červnu a po třetí v listopadu. Zvláště v těchto obdobích by mohly svět z určitým průnikem i do ČR zasáhnout neočekávané události. Na mezinárodním poli by mně nepřekvapil alespoň pokus o uklidnění vztahu USA-Čína, ale zároveň i eskalace napětí mezi Západem a Ruskem po nástupu nové americké administrativy do Bílého domu. 

První polovina roku bude ve znamení očkování proti Covidu. Jsem zvědav jak dopadne střet mezi těmi, kteří prosazují striktní dobrovolnost a těmi, kteří usilují o zvýhodnění očkovaných např. v dopravě. Hodně to ukáže o to, jaký vliv mají současné tendence omezovat svobodu ve společnosti. 

Víra, že očkování nás vrátí do světa kdy bude všechno jako dřív je velkou iluzí. Nepatrný virus covid 19 není příčinou našich problémů. Jeho vítězné tažení světem není způsobeno jeho schopnostmi a dokonalosti. Je důsledkem toho jak žijeme a našeho vztahu k přírodě. Pokud se z pandemie nepoučíme, brzy přijdou další, ještě mnohem těžší krize. 

Jsem rád, že tyto názory typické pro uvažování člověka vodnářského věku se objevují již i na mediálním poli. Na závěr bych se s vámi v této souvislosti rád podělil o citát politologa Josefa Mlejnka z článku "Rok na přelomu epoch?, který vyšel 23.12. v Lidových novinách. Citát navazuje na varovnou zprávu, podle které v loňském roce hmotnost všech lidských výtvorů od plastových láhví po mrakodrapy převážila hmotnost všeho živého na zeměkouli.

"Konzumní šílenství i orgie zimních sportovních radovánek by mělo nahradit rozjímání na téma, že pokud naše civilizace nezmění určité základní parametry svého provozu, zahyne, i kdyby díky rychlé vakcinaci koronavirus zmizel nejpozději do příštích Vánoc"

Přeji všem úspěšný nový rok 2021. 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Bajnar | pátek 1.1.2021 8:46 | karma článku: 12,53 | přečteno: 324x
  • Další články autora

Petr Bajnar

Co měsíc duben 2024 dal?

Duben roku 2024 se pomalu blíží ke svému konci a mně napadlo zamyslet se nad tím, co se v tomto období ve světě a v našich luhách a hájích stalo.

28.4.2024 v 12:10 | Karma: 0 | Přečteno: 18x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Reportáž z času velikonočního

Je boží hod velikonoční, den kterým vrcholí oslava velikonoc, svátků které již tradičně připadají vždy na první víkend po prvním jarním úplňku.

31.3.2024 v 9:48 | Karma: 0 | Přečteno: 35x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Chcimírové a chciválkové

Minulý týden uplynuly dva roky od zahájení ruské invaze na Ukrajině. Z projevů které k výročí zazněly, nejvíce vzbudil pozornost projev slovenského premiéra Roberta Fica.

3.3.2024 v 11:20 | Karma: 8,08 | Přečteno: 80x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Rok 2024: rok zásadních změn

Rok 2024 začal. Někteří lidé jej přivítali s nadějí, že půjde o lepší rok než 2023, jiní se do budoucna dívají s obavami.

1.1.2024 v 10:18 | Karma: 0 | Přečteno: 83x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Zřiďme pro politiky speciální ZOO!

Po krátké přestávce jsem se letos vrátil k učitelskému povolání. A to víte, není to vždy snadné. Jsou žáci klidní a hodní, někteří však zlobí. Občas se stávají v hodinách i nejrůznějšími zvířátky.

31.12.2023 v 9:06 | Karma: 5,63 | Přečteno: 107x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Na Děčínsku narazil vlak do spadlého stromu, trať do Německa stála

15. května 2024  18:10,  aktualizováno  20:44

Vlak jedoucí z Drážďan do Prahy narazil v Dolním Žlebu na Děčínsku do stromu. Cestující se museli...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  20:39

Přímý přenos Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl ve čtvrtek terčem atentátu, je...

Do mostu v Texasu narazilo plavidlo a poškodilo ho. Do vody uniká palivo

15. května 2024  20:07

Do mostu v Galvestonu v americkém státě Texas ve středu narazilo plavidlo a do okolních vod uniká...

Na Slovensku není mír a smír, polarizace pokračuje, říká novinářka

15. května 2024  20:03

Premium Slovenské vládní strany po atentátu na premiéra Roberta Fica slovně útočí na novináře. Přidávají se...

  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.