Reportáž psaná z izolace

Není obvyklé a normální, aby člověk přijal s úlevou a potěšením zprávu, že výsledek medicínského testu na přítomnost něčeho, čeho se mnozí obávají jak čert kříže, je pozitivní. 

My však v normální společnosti nežijeme, a tak pro řadu neočkovaných osob sms zpráva o pozitivním výsledku PCR testu na Covid 19 dobrou zprávou je. Nejen naočkovaní, ale i lidé nenaočkovaní  mají v převážně lehký průběh nemoci a na půl roku jím certifikát o prodělání nemoci umožní  vyhnout nejrůznějším buzeracím a začlenit do řad občanů první kategorie, aniž si budou muset píchnout do těla  vakcínu o které se domnívají, že pro ně představuje mnohem větší zdravotní riziko než samotný covid. 

Covidu jsem odolával nejdéle z mé rodiny. Zasáhl všechny členy očkované, i neočkované. Naočkovaný otec v listopadu na covid i v nemocnici zemřel. Mé onemocnění má lehký průběh podobný běžným virózám, kterých jsem za svůj život prodělal desítky a tak mám nyní v domácí izolaci více času rozhlédnout se co píší různé internetové zdroje. 

O víkendu došlo k velkému kamionovému protestu proti očkování v Kanadě. Pobavilo mně tvrzení v kanadském tisku, že za těmito protesty prý stojí Rusko. Že by v Rusku vládli antivaxeři? Vůbec ne. V Rusku se jede podobný proces Total Control jako na Západě. I tam vás mnohde nepustí, pokud se neprokážete QR kódem. Rusko stejně jako Západ je do značné míry pod kontrolou globalistů, jak to ostatně nepřímo přiznal sám prezident světového ekonomického fóra Klaus Schwab,  instituce jejímž členem je i Vladimír Putin. 

Smutnou ukázkou ztráty elementární lidskosti je  článek Nemocnice odmítly přijmout tříleté dítě. Jeho rodiče nebyli naočkování. Ukazuje, jak hluboce jsme v posledních měsících jako společnost klesli na samotné morální dno, snad nejvíc od poslední světové války. Copak si daní lékaři neuvědomují, jak tímto svým jednáním pošlapávají základní zásady Hippokratovy příkazy ke které se zavázali? 

Na pražských náměstích zatím rostou šibenice. Ty které vyzývají k terorizování konkrétních lidí a názorových oponentů jsou projevem hrubého nevkusu a k projevům slušné společnosti nepatří. Pokud však na šibenici visí balíky s nápisy jako je svoboda, právní stát či vzdělání, jsou zcela namístě. Pro mimořádné situace tu máme krizový zákon a v něm nouzový stav. Souhlasím tak s názory těch, kteří vidí ve schválení pandemického zákona riziko dalšího zásadního omezení svobody občanů. Představa, že komukoliv může být nařízena karanténa sms zprávou je šílená a jde proti zdravému rozumu. Je snad vlastnictví a denní kontrola sms zpráv v mobilu povinná? Jsem tak rád, že připravovaný zákon vyvolává velký odpor nejen u demonstrantů, poslanců z řad SPD, několika senátorů a především řady renomovaných právníků. Nikdy v historii se nikdo lidem nepokusil brát svobodu přímo. Vždy to odůvodnil vnějším nebezpečím. Ať již zákeřným kontrarevolucionářem, vnějším nepřítelem, či zlotřilým virem.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Bajnar | středa 2.2.2022 11:54 | karma článku: 26,17 | přečteno: 567x
  • Další články autora

Petr Bajnar

Co měsíc duben 2024 dal?

28.4.2024 v 12:10 | Karma: 0

Petr Bajnar

Chcimírové a chciválkové

3.3.2024 v 11:20 | Karma: 8,08