Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

O pozoruhodných vlastnostech vody a homeopatii

Řeklo by se obyčejná voda. A přitom je to látka s tolika pozoruhodnými vlastnostmi bez nichž by jsme si těžko mohli představit život takový jaký je.

vodaz internetu

Zajímavé fyzikální vlastnosti vody

Z fyziky známe tři pozoruhodné vlastnosti vody.

Té první vděčíme za stálost oceánského podnebí. Je jím vysoká měrná tepelné kapacita kapalné vody, tedy množství tepla potřebné k ohřátí 1kg vody o 1oC. Žádnou jinou látku nelze tak obtížně ochladit či ohřát jako právě kapalnou vodu.

Druhé pozoruhodné vlastnosti vody vděčí vodní rostliny a živočichové, že mohou přežít  mrazivou zimu. Jen u vody a u žádné jiné látky není pevná fáze lehčí než fáze kapalná. Zatímco všechny látky s rostoucí teplotou zvyšují svůj objem s růstem teploty voda v intervalu teplot od 0 do 4oC. svůj objem snižuje. Jev je vyvolaný zvláštnostmi struktury vody způsobené existencí tzv. vodíkové vazby. 

O třetí pozoruhodné vlastnosti vody se může přesvědčit každý, kdo v zimě pozoruje sněhové vločky. Při bližším pohledu odhalí to co se v různých podobách opakuje všude v přírodě. Stejný řád a pravidelnost je naprosto elegantně spojen s nepravidelností a rozmanitostí,  jak popisuje svět moderní vědní disciplína teorie chaosu. Na jedné straně u každé sněhové vločky lze najít základní pravidelný šestiúhelníkový motiv, na druhé straně v přírodě nenalezneme dvě naprosto shodné sněhové vločky.

Existuje ještě celá řada zajímavých fyzikálních jevů spojených s vodou. Například ještě nikdo úplně nevysvětlil, proč horká voda tuhne rychleji než voda studená. viz http://brejcak.blog.sme.sk/c/222073/Mpembov-jav.html

 

Výzkumy Dr. Emota

Konvenční fyzika nepředstavuje jediný obor, který poukazuje na pozoruhodné vlastnosti vody. Na konci 20 stol. japonský výzkumník dr. Emoto začal provádět zajímavé experimenty s vodou. Vodu podchladil a pod mikroskopem začal fotografovat vzniklé krystaly.

Nejdříve zjistil, že tvar vzniklých krystalů ovlivňuje původ vody. Z čistých pramenů vznikaly nádherné krystaly. Ze stok a odpadních vod nevzhledné a nedokonalé krystaly.

V další fázi výzkumu ovlivňoval vodu zvukovými vlnami různých hudebních skladeb. Zjistil, že krásná a harmonická hudba podporuje vznik krystalů krásných a symetrických, zatímco zvuk destruktivní heavy metalové hudby vede ke vzniku neúplných poškozených krystalů.

Ve třetí fázi na skleničku s vodou přilepil nápis typu „ Děkuji, Miluji tě, Smůla, Nenávidím …“ A dokonce i v tomto případě byly výsledky pozoruhodné. U slov s kladným významem se tvořili nádherné krystaly, u slov se záporným významem opět krystaly poškozené a nevzhledné.

Podrobnější informace, včetně videa s fotografiemi vzniklých krystalů naleznete v článku na http://www.velkaepocha.sk/2009082610818/Vyzkum-Sny-se-stavaji-skutecnosti-lidska-mysl-formuje-hmotu.html

 

Paměť vody

Jak je možné, že nápis na skleničce může mít takový účinek na fyzikální proces, jakým krystalizace vody bezesporu je? Jistě, že samotný nápis žádný. Nápis je pouze symbolem určité myšlenky. Jsem toho názoru, že myšlenka stejně jako vše je energie a tak logicky musí ovlivňovat i hmotné děje, které ve své podstatě jsou také myšlenkové podstaty ( již podle starých filozofů vše je myšlenka). V prvé řadě jsou to procesy v našem těle, které  na své základní úrovni probíhají ve vodných roztocích  našich buněk. V druhé řadě jsou to všechny děje v okolní přírodě, které naše myšlenky podle své kvality a síly více či méně ovlivňují. Patří zde jevy, kdy lidská myšlenka mění vlastnosti či pohybový stav okolní hmoty- psychokineze. Ale patří zde i ovlivnění procesu krystalizace vody ve zkumavce.

Charakter vzniklého krystalu tak vedle čistě fyzikálních faktorů ( rychlost ochlazování, elektromagnetická pole…)  ovlivňují jednak všechny vlivy kterými voda prošla od svého vzniku až po okamžik krystalizace a které jsou ve vodě zaznamenány ( původ vody a prameny, znečištění vody, svěcení vody…). A pak samozdřejmně i vlivy, kterými je voda vystavena při krystalizaci ať již je to charakter pouštěné hudební skladby či kvalita myšlenky zapsané experimentátorem na zkumavce  s vodou.

 

Homeopatie

Před 200 lety německý lékař Samuel Hahnemann vytvořil léčebnou metodu, která je na přenosu myšlenky-informace prostřednictvím hmoty založena. Metoda byla nazvána  homeopatií. Filozofickým principem léčby je léčení podobného podobným.  Spočívá v léčbě extrémně zředěným roztokem určité látky která v koncentrované hmotné podobě vyvolává symptom, který má být léčen. Zřeďováním z roztoku mizne účinná látka která nemusí být v homeopatiku ani obsažena, ale uchovává se v něm myšlenka- informace, kterou zde původní látka zanechala. Tato informace se prostřednictvím homeopatika dostává do těla pacienta a na jemné energetické úrovni pak ovlivňuje jeho tělesné procesy.

V nedávné době proběhla studie, při které metodou jaderné magnetické rezonance byla prokázána odlišnost v molekulární struktuře vody připravené podle homeopatické receptury a vody která touto úpravou neprošla.viz. http://homeopatie-poradna.webnode.cz/leky/je-homeopatie-placebo-/

Homeopatie dnes zejména v naší zemi je lékařskými kruhy často hodnocena  jako šarlatánství. Přesto existují země, kde je tato léčba i vědecky uznána a hrazena zdravotními pojišťovnami. Jednou z těchto zemí je Švýcarsko.

Zpráva švýcarské vlády o homeopatické medicíně z konce roku 2011 představuje nejkomplexnější hodnocení homeopatické medicíny, které bylo kdy provedeno. Tato průlomová zpráva potvrdila, že homeopatická léčba je jak účinná, tak nákladově efektivní, a že homeopatická léčba by měla být švýcarským národním programem zdravotního pojištění proplácena.

Švýcarská zpráva našla obzvláště silné důkazy na podporu homeopatické léčby infekcí horních cest dýchacích a respiračních alergií. Zpráva citovala 29 studií v oblasti „infekcí horních cest dýchacích/alergických reakcí“, z nichž 24 studií zjistilo pozitivní výsledky ve prospěch homeopatie. Dále šest ze sedmi kontrolovaných studií, které porovnávaly homeopatickou léčbu s konvenční medicínskou léčbou, ukázalo, že homeopatie je účinnější, než konvenční medicínské zásahy (zbývající jedna studie zjistila, že homeopatická léčba je ekvivalentní konvenční medicínské léčbě). Všechny tyto výsledky homeopatické léčby byly bez vedlejších účinků, běžných v konvenční léčbě drogami. Při vyhodnocování pouze náhodných placebem kontrolovaných testů vykázalo 12 z 16 studií pozitivní výsledky ve prospěch homeopatie. http://www.osud.cz/svycarska-vlada-homeopatie-skvele-funguje

Další zdroje:

Masaru Emoto – Léčivá síla vody

Paměť vody- filmový dokument http://www.youtube.com/watch?v=9GbMvBh7Hl8

Pojednání o homeopatii - http://divinorum.cz/symposion/homeopatie-principy-a-moznosti-lecby/

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Bajnar | čtvrtek 3.5.2012 11:46 | karma článku: 16,71 | přečteno: 2381x
  • Další články autora

Petr Bajnar

Co měsíc duben 2024 dal?

Duben roku 2024 se pomalu blíží ke svému konci a mně napadlo zamyslet se nad tím, co se v tomto období ve světě a v našich luhách a hájích stalo.

28.4.2024 v 12:10 | Karma: 0 | Přečteno: 19x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Reportáž z času velikonočního

Je boží hod velikonoční, den kterým vrcholí oslava velikonoc, svátků které již tradičně připadají vždy na první víkend po prvním jarním úplňku.

31.3.2024 v 9:48 | Karma: 0 | Přečteno: 35x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Chcimírové a chciválkové

Minulý týden uplynuly dva roky od zahájení ruské invaze na Ukrajině. Z projevů které k výročí zazněly, nejvíce vzbudil pozornost projev slovenského premiéra Roberta Fica.

3.3.2024 v 11:20 | Karma: 8,08 | Přečteno: 80x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Rok 2024: rok zásadních změn

Rok 2024 začal. Někteří lidé jej přivítali s nadějí, že půjde o lepší rok než 2023, jiní se do budoucna dívají s obavami.

1.1.2024 v 10:18 | Karma: 0 | Přečteno: 83x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Zřiďme pro politiky speciální ZOO!

Po krátké přestávce jsem se letos vrátil k učitelskému povolání. A to víte, není to vždy snadné. Jsou žáci klidní a hodní, někteří však zlobí. Občas se stávají v hodinách i nejrůznějšími zvířátky.

31.12.2023 v 9:06 | Karma: 5,63 | Přečteno: 107x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Muž ve Francii se pokusil podpálit synagogu, policisté ho zastřelili

17. května 2024  9:50,  aktualizováno  15:37

Policie v Rouenu na severu Francie v pátek ráno zastřelila muže, který se pokoušel podpálit...

Vztahy s Českem jsou podle Posselta blízké. Na sjezdu varoval před nacionalisty

17. května 2024  6:15,  aktualizováno  15:10

Sudetští Němci si v příštích dvou letech chtějí společně s Českem připomenout 80. výročí konce...

Aktivisté si spletli lodě. Ta s municí pro Česko nakonec ve Španělsku nezakotví

17. května 2024  15:04

Protesty aktivistů a levicových stran proti vylodění lodi Borkum ve španělské Cartageně jsou zřejmě...

Policie řeší schvalování atentátu na Fica. V zahraničí vyhrožují státníkům

17. května 2024  14:33,  aktualizováno  14:57

Čeští policisté se budou dále zabývat dvěma z internetových příspěvků schvalujících středeční útok...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.