Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

poutnikus

4. 5. 2012 14:33
dostal jsem e-mailem s žádosti o zveřejnění

Všem,kteří nevěří,z mechu a pazdeří a ostatní tací,kteří píší v práci moudré rady,vykřičníky,zřejmě páni z Prahy,díky.Na spartě to bylo zvykem,zdravím pány prostředníkem. ( senior)

0 0
možnosti
MP

Martin V2

4. 5. 2012 21:47
Re: dostal jsem e-mailem s žádosti o zveřejnění

Co je špatného na tom, být z Prahy? Proč jste sprostý?

1 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

4. 5. 2012 8:33
Anglická královská rodina

se léčí homeopaticky. I alopaticky, samozřejmě. Zdá se, že na západ od našich hranic nepanuje potřeštěná hrůza ze spolupráce obou směrů. Doufám, že královská rodina nejsou totálná trolti. Dost by mě to na ně mrzelo.;-D

"Z nebe nemohou padat kameny", usnesla se v 18.století Francouzská akademie věd. Přesto padaly a padají. Odmítat empirii je zpupnost. Taky jsem chodila do školy a znám Avogadrův zákon. Přesto, světe div se, jsem přesvědčena o působení homeopatik. Rovněž koňáci a jejich koně;-) o tom vědí své. V tomto příadě dávám přednost praxi před (současným) vědeckým poznáním.

0 0
možnosti
S

Světlonoš_v05

3. 5. 2012 22:09
-

"Zjistil, že krásná a harmonická hudba podporuje vznik krystalů krásných a

symetrických, zatímco zvuk destruktivní heavy metalové hudby vede ke

vzniku neúplných poškozených krystalů."

toto mě fakt dostalo. Člověče, ten článek nebyl uplně špatný, ale co máte proti metalu? Předsudky? Tady si pusťte si nějakou metalovou pecku a pak hodnoťte

http://www.youtube.com/watch?v=BwwfgstoSlQ

1 0
možnosti
PK

dolch

3. 5. 2012 22:22
Re: -

Nebyl úplně špatný? Vy jste dál než k tomu metalu nedočetl, že? ;-D

1 0
možnosti
ZK

SID09

3. 5. 2012 20:12
Člověče, co to plácáte ?

Na různé nesmysly našich politiků jsem si už zvykl, ale vy se snažíte ještě pseudovědecky dokázat naprosté nesmysly. Je jasné, že po celém světě existují prodavači deště, kteří nabízí za velké peníze to, co ve skutečnosti ani nemají, nebo naopak to, co nikdo nepotřebuje. Je důležité pouze vtlouct do hlavy naivním kupujícím pohádku, že po zaplacení můžou si skutečně těch výdobytků užívat až až.

Pokud těm nesmyslům s homeopatiky věříte, je to vaše věc. Nesnažte se ale demagogicky blbnout hlavy těm prostodušším, než jste vy sám. Je to zneužívání lidské naivity - a to by se mělo posuzovat jako trestný čin. !!!!!!

4 0
možnosti
VC

vena65

3. 5. 2012 21:38
Re: Člověče, co to plácáte ?

Jako prostoduchý jste se nyní projevil dostatečně. Že něco neznáte nebo něčemu nerozumíte, neznamená že to neexistuje nebo nefunguje.

0 0
možnosti
MR

iluminat

3. 5. 2012 19:44
cili kdyz se pomodlim u vody, tak se zmeni

kdyz reknu Hitler, tak taky, nebo Dzugasvili, podletoho dokturka. Jenze proc? dzugasvili nebo slovo hitler samo o sobe nic neznamena, pred Adolfem nebo Josefem to bylo jmeno obycejnych lidi, ani spatnych ani svatych. A slovo ktere tady cenzurou neprojde, reknete to cizinci a nic mu to nerekne, vode teprve ne.

1 0
možnosti
PB

poutnikus

4. 5. 2012 12:02
Re: cili kdyz se pomodlim u vody, tak se zmeni

Žádné slovo samo o sobě nemá žádný význam. Ten mu dá pouze význam s kterým ho lidé spojují. Když experimentátor lepil nápis na skleničku myslel konkrétního A. Hitlera- nacistického vůdce a tak se na krystalu projevil jak otisk jeho kvality, kterou jakoby zanechal v osudu světa, tak se tam předpokládám projeví i vliv jak o něm myslí experimentátor a lidé vůbec do jisté míry. Tvar krystalu je potom jakýmsi výsledkem kombinací různých vlivů z nichž některé se projeví více než ostatní.

0 0
možnosti
BM

broukmravenec

3. 5. 2012 15:21
pane Drábek, adept!

;-D;-D;-D

4 0
možnosti
C

Camino.

4. 5. 2012 1:28
Re: pane Drábek, adept!

brouku, soutez uz snad skoncila;-)

0 0
možnosti
MP

Martin5.35

3. 5. 2012 14:18
Pěkný děkuji za prozření

Jen se chci zeptat, když se voda již mnoho desítek let používá na splachování WC, zůstává v ní otisk každého exkrementu s kterým přišla do styku? Co otisky ryb a velrybí semeno? Občas se vodou brodí tanky, také má otisk obrněného vozidla ve vodě homeopatické účinky?

5 0
možnosti
D

Draggo

3. 5. 2012 14:41
Re: Pěkný děkuji za prozření

no jiste, to bude pak ta legendarni zelezita voda. takovy vody jsou moc zdravy a moc uzitecny, jak rika Svejk. :-P

2 0
možnosti
VS

Astaroth

3. 5. 2012 13:58
to se mi libi

Klasicka demagogie v nejskvostnejsim podani. Zapocne se znamymi fysikalnimi fakty, pak se prejde na tenci, ale stale pochopitelny led zvukovych vln a pokracuje se "dokazovanim" bludu.

Dotaz na priznivce homeopatik: kdyz to funguje s leky, funguje to i s jedy, resp. fekalnim odpadem, ze?

2 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

3. 5. 2012 13:40
Nejdřív pár poznatů z fyziky a chemie, pak zas okultismus

Autor splnil očekávání, nejdřív psal o vegetariánství a jeho "zdravotních přínosech". Tehdy jsem v diskusi uvedl, že skutečný důvod vegetariánství je náboženský. Tj. nauky o převtělování, zvířata se kvůli tomu chápou na podobné úrovni jako lidé. Co když v té krávě je převtělená dávno mrtvá prababička, která si pohoršila karmu a příští narození šlo do nižší formy?

Autor se přel, ale v dalších článcích dokázal, kam směřuje skutečně. Šarlatánství, východní kulty ve verzi, jak to upravili pánové Zezulka a jeho následovník T. Pfeiffer. Žádné poznatky z medicíny, ale určitý kult z oblasti hinduismu. Hinduismus není jednolitým náboženství, tam jsou statisíce bohů a bohyň a ještě víc kultů k nim. Navzájem se uznávají a koexistují. Navíc i jeden bůh má řadu forem, takže jedinu uctívají Kršnu, ale tem měl být jen určitým vtělením boha Višnua.

Homeopatie je další šarlatánství. Hodnota homeopatik je čistá protřepaná voda, nic víc. Léčí to stejně, jako když člověk neužívá nic. Nebo díky sugesci tu

3 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

3. 5. 2012 13:42
Re: Nejdřív pár poznatů z fyziky a chemie, pak zas okultismus

malý výsledek může být. To lékaří znají, říká se tomu placebo efekt. Léčba prázdnými tabletami taky mívá určité výsledky.

Je to překvapivé, že někdo, kdo učí děti na škole může věřit takovým bludům. Jsem o víc jak 10 let starší než autor a jsem statnější a starší než on nevypadám. Mám dobrou stravu. Nejsem zas tak pečlivý, ale mám rád dosti masa, i když se zeleninou to vůbec nepřeháním.

0 0
možnosti
J

Johan4

3. 5. 2012 13:19
Pro autora

Máte jedinečnou šanci dokázat jednoduchým experimentem své hypotézy. Do identických skleniček natočte vodu, buď z vodovodního řadu (pokud je dostatečně starý, bude voda znát i němčinu) nebo třeba ze studánky. Na skleničky napište nápisy dle uvážení (zkuste i tu němčinu) a dejte do mrazáku.

V dalším článku nás můžete seznámit s jistě převratnými výsledky.

0 0
možnosti
PB

poutnikus

3. 5. 2012 13:45
Re: Pro autora

Na to nemám techniku. I když jsem o poctivosti pana doktora Emota přesvědčen, možná by mi to vůbec nefungovalo. A to proto, že si myslím, že tyto jevy jsou hodně ovlivněny experimentátory. Existují tzv. duchovní fotografie- jsou to fotky na kterých je něco co není okem vidět. Někdo tyto fotky má často a jiný ze stejným foťákem nikdy.

Chápu, že to na první pohled odporuje racionálnímu rozumu. Ale jen proto, že toho o světě a jeho fungování zatím víme pramálo. Ten u kterého tyto jevy fungují je často tzv. médiem- prostředníkem mezi světem ducha a naším hmotným světem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 609
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1390x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.