Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak probíhá likvidace léčitelů

Včera jsem na svých stránkách zveřejnil článek z názvem „Ochrana lidí, či likvidace léčitelů?“. Byl věnován tažení ministerstva zdravotnictví proti „šarlatánům“ z řad lidových léčitelů. Shodou okolností včera na ČT byl odvysílán pořad „Máte slovo“ s Michaelou Jílkovou, který byl tématu věnován. Jeho hlavními hosty byli zástupci z řad léčitelů, ministr zdravotnictví Němeček a onkolog profesor Klener.

Od samotného počátku bylo zřejmé, kam celá režie pořadu směřuje a na které straně je paní Jílková. Po většinu pořadu jsme mohli sledovat, jak někteří účastníci dostávají velký prostor k vyjádření, zatímco jeden z účastníků, ač se trvale před zraky televizních kamer vytrvale hlásil dostal možnost k vyjádření až v druhé části pořadu.

Tím mužem byl biotronik Tomáš Pfeiffer, který přinesl do studia také rozsáhlou lékařskou dokumentaci, jako důkazy úspěšnosti biotronické léčby. Spolu s ním ve studiu byli i tři biotronikou vyléčení pacienti z těžkých onkologických onemocnění, u kterých předtím byla lékařská léčba neúspěšná.

Jak na to ve studiu reagoval ministr zdravotnictví? Jednoduchým způsobem, jakým je možné shodit ze stolu jakákoliv druh svědectví. Řekl „Já tomu nevěřím“.

O pár minut později se ke slovu dostala jedna z přítomných pacientek pana Pfeiffera. Popsala svůj případ, kdy ji lékaři již dávali jen krátkou dobu života. Přesto díky biotronické léčbě se uzdravila. Profesor Klener na svědectví reagoval, že pravděpodobně jde o spontánní vymizení nádoru. Ptám se však? A co všechny ostatní zdokumentované případy vyléčení? Opravdu se domníváte, že u všech těchto lidí nádor zmiznul spontánně? Na to už pan Klener neodpověděl. Jen tak mimochodem. Z doslechu vím, že jeden pacient se soukromě zeptal jednoho předního českého onkologa. „Pane doktore. A kolik případů spontánního vymizení nádorů jste zažil za svojí kariéru? Ani jeden" odpověděl . To jistě nevylučuje, že takové případy existují, nicméně je zřejmé, že jsou velice zřídkavé.

Ke konci pořadu pan Pfeiffer předal ministru Němečkovi dokumentaci potvrzující úspěšnost biotronické léčby u řady pacientů. Pan ministr řekl, že se na to podívá. Chtěl bych věřit, že svému slovu dostojí a tato svědectví neskončí někde v šuplíku na ministerstvu, ale stanou se podkladem pro zařazení biotroniky do nemedicínských systémů léčby.

Na samotný závěr pořadu ještě chtěl pan Pfeiffer, aby byli vyslechnuti zbylí dva ve studiu přítomní, biotronikou vyléčení pacienti. Paní Jílková jím již hlas nedala. Naopak poslední možnost vyjádření dostal pan Klener, na jehož slova již nikdo reagovat nemohl. Zatímco stejně jako pan ministr zdravotnictví vůbec nereagoval na logickou výzvu jednoho z přítomných v publiku k provedení statistického vyhodnocení úspěšnosti biotronické léčby, tak  začal hovořit o jednom konkrétním případu, kdy biotronika mladé pacientce s rakovinou mízních uzlin nepomohla, ač klasická medicína by jí prý v dnešní době s 95%  pravděpodobností vyléčila.  Přitom však pan profesor  neuvedl, zda šlo o skutečného biotronika, neboť mnozí se tak neprávem nazývají, ač nejsou členy svazu Sanátor, který biotroniky vychovává a je za ně odpovědný. A pak také neuvedl, zda ona pacientka dodržela podmínky léčby, které vyžadují u rakoviny přísné dodržování antikarcinogenní diety, jejíž porušení prakticky znemožňuje u řady případů úspěšně léčbu provést a vede k rychlé obnově růstu nádorů. V této souvislosti je pro mně téměř nepochopitelné, že na onkologických odděleních nemocnic pacienti dostávají běžně uzeniny a další potraviny bohaté na karcinogeny.

Celý pořad Máte slovo můžete shlédnout na internetu ze záznamu. Pro ty, kteří by si chtěli jen o pořadu a tom co píši udělat obrázek, zcela stačí, aby si  předtočili pořad na 38 minutu a 30 sekundu a pak pozorně 2 minuty sledovali velice krátké vyjádření pana Pfeiffera a reakce paní Jílkové a ministra zdravotnictví na toto vyjádření. Domnívám se, že je to velice poučné.  

Autor: Petr Bajnar | pátek 27.6.2014 10:57 | karma článku: 24,63 | přečteno: 2076x
  • Další články autora

Petr Bajnar

Co měsíc duben 2024 dal?

Duben roku 2024 se pomalu blíží ke svému konci a mně napadlo zamyslet se nad tím, co se v tomto období ve světě a v našich luhách a hájích stalo.

28.4.2024 v 12:10 | Karma: 0 | Přečteno: 8x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Reportáž z času velikonočního

Je boží hod velikonoční, den kterým vrcholí oslava velikonoc, svátků které již tradičně připadají vždy na první víkend po prvním jarním úplňku.

31.3.2024 v 9:48 | Karma: 0 | Přečteno: 34x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Chcimírové a chciválkové

Minulý týden uplynuly dva roky od zahájení ruské invaze na Ukrajině. Z projevů které k výročí zazněly, nejvíce vzbudil pozornost projev slovenského premiéra Roberta Fica.

3.3.2024 v 11:20 | Karma: 8,08 | Přečteno: 79x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Rok 2024: rok zásadních změn

Rok 2024 začal. Někteří lidé jej přivítali s nadějí, že půjde o lepší rok než 2023, jiní se do budoucna dívají s obavami.

1.1.2024 v 10:18 | Karma: 0 | Přečteno: 83x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Zřiďme pro politiky speciální ZOO!

Po krátké přestávce jsem se letos vrátil k učitelskému povolání. A to víte, není to vždy snadné. Jsou žáci klidní a hodní, někteří však zlobí. Občas se stávají v hodinách i nejrůznějšími zvířátky.

31.12.2023 v 9:06 | Karma: 5,63 | Přečteno: 107x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Poslance SPD jsem zbil já, přiznal se 17letý mladík. Došlo k dalšímu ničení

5. května 2024  11:22,  aktualizováno  20:49

Drážďany v sobotu zaznamenaly další předvolební útok. Tentokrát šlo o stánek protiimigrační...

Strach z migrace i rebelie proti levici. Mladí Němci se přiklánějí k AfD

5. května 2024  20:15

Čekali byste, že mladí Němci volí hlavně Zelené nebo jiné levicové strany? Omyl Roste podíl těch,...

Méně teorie a faktů, více praktických znalostí. Blíží se reforma školních osnov

5. května 2024

Premium Ministerstvo školství chystá změnu toho, co a hlavně jak by se měli žáci na základních a středních...

Usnul za volantem a srazil lidi na chodníku. Pro ženu a dítě letěl vrtulník

5. května 2024  19:10,  aktualizováno  19:48

V Kostelní Lhotě na Nymbursku vjel v neděli odpoledne řidič osobního auta na chodník, kde srazil...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.