Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

Lékař podává léky, léčitel léčí.

1 4
možnosti
JM

Sarlatani kteri vydelavaji na zoufalstvi lidi nemocnych rakovinou (a casto je odradi od lecby ktera by jim mohla zachranit zivot) jsou dobytkove a patri za mrize. 

At to delaji prvnich 20 let zadarmo…..  :-P

2 0
možnosti
Foto

Máte stejný přístup k lékařům? Ať to dělají prvních 20 let zadarmo?

0 0
možnosti
MK

Celý  pořad paní Jílkové je málo přínosný; neumí operativně změnit objem připravených otázek a pak nenechá dokončit podstatné myšlenky k danému tématu a spěchá. Zúžit léčitelskou obec na tři, čtyři zástupce je zkreslující. A navíc, ukažte mě státní nebo i občanskou instituci, která má zájem na propagaci (ověřených! a úspěšných) léčitelských postupů !!! Příklad: Johanna Budwig, biochemička, několikrát navržena na Nobelovku, a její léčba rakoviny olejovo-tvarohovou metodou (pod jménem lze najít celou recepturu) ; obhájila tento způsob léčení před  nepřejícím lékařským konciliem a výsledek? Ticho po pěšině. A takových jednoznačných metod je více. Další příklad: lékař ví, že chemoterapie působí max. 4-5 dnů a potom je žádoucí provádět do příští aplikace detoxikaci, aby vedlejší účinky byly co nejmenší. Poradit však nesmí, nemá to v povolených postupech ! Nikdo se však výzkumem účinné detoxikace nezabývá. Co dodat? Jsou lékaři, kteří chtějí vyléčit, ale jsou svázáni povolenými postupy; jiní to chtění mají menší a je to spíše rutina bez zájmu. A spojeno s farmacií, léčit příčiny onemocnění a skutečně vyléčit je z pohledu přes finanční filtr nepravděpodobné.

P.S.

Dobrý léčitel NIKDY neodmítá klasiku; kdo to dělá je šarlatán.

3 0
možnosti
PS

P34e88t13r 11S78k60á98c73e42l

27. 6. 2014 23:48

Že je pořad "Máte slovo" málo přínosný? Nemá žádný přínos, ani malý. Již roky se snažíme (http://www.casproevropu.cz) se tam dostat, i naše oponenty jsme jim sehnali. Účast přislíbili takové veličiny, jako je MUDr.Pirk (náš oponent) a další. Jsme pro veřejnou a vážnou diskuzi o nesmyslném posouvání hodin a tento pořad, tedy jeho pracovníci nás ignorují. Přitom jde o ženy, které by měli mít cit a cítit, jak dětem, jejich dětem se ničí tímto zdraví. Kdo by je měl bránit, když néé jejich matky? Jsou asi více zaměstnankyně ČT, než matky. A ČT nepůjde proti nikomu, kdo je jim sympatický. Rada pro ČT též bude poklonkovat těm, kdo je tam najmenoval, logicky vzato. Takže změn se dočkáme jedině po volbách, kdy se všichni zvednou ze židle , od PC a půjdou volit jen ty, kdož "tam" za posledních 24 let nebyli. Např. http://www.stranazdravehorozumu.cz, svobodní a další. Bude líp.R^

0 2
možnosti
Foto

http://www.mzcr.cz/dokumenty/mate-slovo-s-mjilkovou-ministr-varuje-pacienty-pred-sarlatany-_9270_3090_1.html

Ministr zdravotnictví se proto rozhodl, že zpřísní pravidla pro léčitele. Chce, aby byli trestně odpovědní za to, když svými postupy ohrozí život pacienta. Dále uvažuje o tom, že by léčitelství bylo oficiální licencované povolání, jako v Německu. Léčitelé by museli mít základní přehled o anatomii na úrovni prvního ročníku medicíny a pokud by své klienty odrazovali od klasické léčby, byla by jim licence odebrána. Výsledkem by měla být ochrana vážně nemocných lidí, kteří ze zoufalství hledají pomoc v alternativní léčbě, a přitom mohou narazit na šarlatány, kteří zneužijí jejich situace a místo pomoci jim ještě přitíží nebo dokonce nepřímo způsobí jejich smrt.

Nevidím v tom žádný problém, natož nějakou likvidaci léčítelů.:-/

6 0
možnosti
MK

Zkouška z anatomie je jedna z nejtěžších a pro starší a jinak zaměřené léčitele to bude likvidační. A už vidím to složení komise, samí nepřející klasici. Když zkouška, tak jedině písemná. Vedle toho by pan ministr měl mít zájem na prověření účinnosti některých metod  a posléze na jejich zařazení do oficiálních léčebných postupů. Už vidím, jak by farmacie řvala!

1 1
možnosti
Foto

Pochopte, klasická medicína nemá dnes za cíl pacienta vyléčit, ale vyinkasovat za jeho léčbu co nejvíce prostředků. Proto jakýkoliv léčitel, který má nějaké úspěchy v léčbě, nevítanou konkurencí.

5 4
možnosti
PS

P77e14t98r 67S59k64á66c10e35l

27. 6. 2014 23:57

Tak to bylo v Německu po roce 1950 s léčitelem Bruno Gröningem, více viz http://www.bruno-groening.org

0 0
možnosti
Foto

V dnešní době není na nic čas, proto se říká ve zdravotnictví vše bez obalu a natvrdo. Spíše se k těžce nemocným pacientům přistupovalo šetrněji. Neřeklo se vy máte rakovinu, ale je tady možnost, že by k bujení mohlo dojít, proto doporučujeme jako prevenci následnou léčbu. Pacient se uklidnil a rozhodně lépe vše snášel, protože co tady ještě není, tomu se může dobrým léčením předejít.

Ne všichni mají tak dobré nervy, že ortel lékaře a jeho vyřčení nemoci, která je zatím v mnoha případech smrtelná, je dokáže vybudit k boji s ní. Většině tato pravda nastartuje psychické problémy, které ještě více zdravotní stav zhorší.

Tady potom každé dobré slovo, rada a pomoc od své rodiny známých a třeba i léčitelů může udělat zázrak, pacient se začne cítit lépe a ve spojení s předepsanou léčbou nastane zázrak uzdravení.V

1 2
možnosti
MP

Člověk je součást vesmíru. Jedním ze základů vesmíru je energie. Proč by energii nemohla léčit. Reiki je nejběžnější postup. Sám jsem cítil rukou energii u zraněného místo u psa. Tak jako léčí sugesce, víra, tak i energie, a mnoho jiných metod. Sám si dělám akupresuru, takže vím, že akupunktura skutečně léčí. Na brněnské poliklinice už za komančů dělali akupunkturu,  léčili tím například odvykání kouření. Už tehdy byla k dostání mapa akupunktury.

1 2
možnosti
PB

P98e54t57r 59B60a38j75n88a82r

27. 6. 2014 13:54

PRO ZÁJEMCE O DOTAZY NA BIOTRONIKU

Ve zdejší diskuzi již bylo několik dotazů týkající se biotroniky. Já nejsem biotronikem, pouze navštěvuji dlouhodobě přednášky Tomáše Pfeiffera či je poslouchám na internetové televizi. Tam můžete i elektronicky položit svůj dotaz a pan Pfeiffer vám odpoví. Nyní budou prázdniny, po nich, ale budou opět přednášky i na internetu. Můžete si je poslechnout i z archivu, kde máte i znění otázek a minutu v jaké byli zodpovězeny.

http://www.dub.cz/biovid-tv/

2 0
možnosti
PV

Autore, pardon, že ruším, ale tyhle přitroublé debaty v TV rozhodně nemohou likvidovat léčitele u nás. Lidé k nim mají důvěru, čím dál větší než ke svému lekaři, tak se o jejich osud nebojím.:-)

2 2
možnosti
PV

Pěkně sepsáno. R^Ale ta diskuze, to je tedy něco! Jde o nepochopení elementárních principů fungování energie kolem lidské bytosti, potažmo celého vesmíru. Jeden příklad za všechny: jsme ateisté, tak nemůžeme věřit přikládání rukou... A to je jedna perla, kterých je tu hafo. Stojí za to číst, ne pro poučení, ale pro pobavení.:-)

2 3
možnosti
MT

Já bych řekla, že tu jde spíš o nepochopení elementárních zákonů molekulární biologie, ale jsem ráda, že konečně vidím někoho, kdo chápe elementární principy fungování celého vesmíru. To je naprosto úžasné!:-P

4 1
možnosti
Foto

Tyhle debaty stejně k ničemu nevedou. Lidé se často bojí u lékaře říct, že se léčí i jinak. Kdo chce i něco jiného než nabízí klasická medicína, tak si svoji metodu najde a kdo věří jen lékařům, tak bude dál na ostatní metody plivat. Každého věc, co si vybere.

1 1
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.