Sláva nešťastným pražským květináčům

Tedy, ne že bych je chválil. Ale myšlenka sázení borůvek a jahod se mi zdá nejen užitečná a přínosná ale také jaksi lidská.

Narazil jsem na článek o aktivitě několika nadšenců vysadit v betonových obludách, nazývaných Prahou 5 květináče, také nějaké borůvky a jahody. Pominu-li již mylný název "květináče", protože podle původního plánu by se měly spíše jmenovat betonové stromáče či uschláče, jsem rád, že někdo se snaží naprosto nezištně zkrášlit ten šedý kus betonu.

Ani nechci příliš tepat do politiků z Prahy 5. Myšlenka stromů a květin na ulicích je jistě hezká a chválihodná. Zejména když jejich političtí bratři, soudruzi jiní partajní kolegové šmahem druhou rukou schvalují zastavění kdejakého trávníčku i houští novými kancelářskými prostory. I když uchopení této myšlenky nebylo jaksi z nejšťastnějších a nejpovedenějších.

Co jsem ovšem v celé několikrát propírané kauze nenalezl, je informace o tom, jak se vybíral dodavatel. Jaká betonová lobby dodala tento skvost. A na základě jakého výběrového řízení. Trochu mne zaráží, že tak přísný úřad si vybral ze všech uměleckých tvarů estetický betonový kvádr. Rád bych proto věřil, že to bylo učiněno sice omylem ale zato s dobrými úmysly. Bez nějakých postranních cílů.

Dovolte proto jednu prosbu. Nemohl by někdo v rámci svého novinářského povolání zašťourat do výběrového řízení? A poinformovat kolik bylo nabídek? A kdo vybíral a dle jakých kriterií?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Novotný | čtvrtek 25.4.2013 12:41 | karma článku: 10,31 | přečteno: 459x