- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Češi asi tuší, že knedlíky mohou být pro cizince svým vzjledem jaksi odpudivé samy ze své podstaty. Ale koukám na fotku a přemýšlím zdali se tyto knedle nějak zásadně liší od jiných.
Redaktor cítil za povinnost vyvolat patřičné zděšení a hrůzu. Ale ať dělám co dělám-žádná hrůza z nich nesálá.. Prostě knedík. Jako kterýkoliv jiný... Když čtu o "nesvěžím" tvarohu tak ať koukám jak koukám, nevím jak to je z fotky poznat? Má nějaké žlutavé zabarvení? Zelené? Fialové? Asi bude špatné zobrazení monitoru. Já vidím obyčejný nastrouhaný tvaroh s trochu "přepálenými" světly(rozuměj-přeexponovaný, bez kresby v bílé ploše)...
Pravda, je jakýmsi zvykem, že ovocné knedlíky mívají tvar koule. Nikoli placatého kruhu... Ovoce či jiná náplň je uzavřená "huvnitř". O tom jak vypadají jahody, švestky či klasická polotovarová marmeláda po několika minutách varu si nedělám žádné iluze. Každý určitě viděl, co na něj z uvařeného knedlíku vyhřezne po rozkrojení....
Kuchařka si ušetřila práci. Místo balení ovoce do těsta udělala klasické knedlíkové šišky, rozkrájela je a polila... Na pohled je to o něco méně slizké než ovocná knedlíková koule. No-není to restaurace ale nějaká závodní jídelna. Odpustil bych jí to. Čím to je polité, těžko identifikovat dle mizerné fotky. Může to být nafta stejně jako rozvařené jahody. A od té doby co se topný olej přibarvovuje nikdy nevíte... :-)
O tom, jak vypadají ovocné knedlíky jsem asi schopen diskutovat. Osobně mi placaté nevadí o nic víc než klasické koule. Jsem na ně zvyklý spíš u vepřa-knedla ale budiž...
Ale proč by měly být odpudivé? Proč se musím dočítat, že tvaroh není svěží, když to není pravda?
PS: Hádanka pro diskutující: mám raději ovocné knedlíky nebo špatnou práci novinářů? :-)
Další články autora |
Rokytňany - Dolní Rokytňany, okres Jičín
2 950 000 Kč