Hyenismus? Chyba trojské lávky...

TSK nechce říci, zda měla zprávy o blízkém konci životnosti lávky v Troji. Začetl jsem se do zpráv nsa Novinky.cz. A poněkud mě to vybudilo.

A TSK NECHCE říci zda měla zprávy o blízkém konci životnosti... Není to k vzteku?

...no, asi není. Tisková mluvčí prohlásila: „Na tohle vám neumím odpovědět. Je to předmětem vyšetřování, v tuto chvíli o příčinách nebudeme podávat žádné informace. Je to v rovině spekulací,“

Rozumějte-havarie lávky, několik zraněných, šlendrián na entou... To jsou ty první pocity. TSK je na konci potravního řetězce. Takže je samozřejmě první na ráně. Znalkyně Pošvářová takřka několik minut po havárii věděla co je přičinou, kdo pochybil a co mělo být jinak. Nikdo nemá čas vyčkat analýzy. Všichni chtějí vidět viníka. Padající hlavy.

Takže ne že nechce. Nýbrž neumí odpovědět. Prostě neví, Kdo kdy viděl firemní archiv asi tuší, že vyšťourat nějaký konkrétní dokument může trvat hodiny. I déle.

Prostě se mi zdá, že neumět odpovědět a nechtít odpovědět je propastný rozdíl. Přijde mi, že titulek článku je pustý novinářský hyenismus. Snaha o šokování čtenáře. Nelíbí se mi. Kdyby s ním počkali den až tisková mluvka "bude umět odpovědět" udělali by lépe.

Ono ve výsledku to TSA asi bude tím, na koho padne Černý Petr. Neumím si představit že by se nakonec prokázalo něco jiného. Těžko se prokážš , že se na mostě někdo schválně houpoal. Lil kyselinu do kabelů. A podobně. Těžko bude Krnda zodpovědná za zrezlá lana. I politici jsou z oblige. To není věc politiků. Ti mají sehnat prachy na opravu. A TSK má most zavřít pokud je na spadnutí. Zatím se zdá, že spadnutí nic nenasvědčovalo...

 

 

 

 

Autor: František Novotný | pondělí 4.12.2017 16:39 | karma článku: 19,36 | přečteno: 1058x