Doktoři furt kňouraj

Doktoři furt kňouraj, že mají málo peněz a taky do zdravotnictví  jich teče čím dál méně. Osobně se tomu nedivím, protože až na vyjímky je naše zdravotnictví co se organizace týká jako za komoušů. A reformy místo toho, aby něco přinesli pacientovi, tak jen zavádějí další a další poplatky nebo je zvyšují.

Z mého hlediska je zdravotnitví obyčejné ekonomické odvětví a poskytování zdravotní péče je jako každá jiná služba. Problém je v tom, že si toho doposud lékaři, kteří povětšinou vedou nemocnice a zdravonická zařízení či vlastní ordinace nevšimli a k pacientům se chovají a poskytují služby formou jako za komoušů. Je pro mne zcela nepochopitelné, že se to za těch dvacet let nezměnilo. Lékaři si sice velice dobře osvojili některé ekonomické principy jako jsou provize a všimné, ale zkladní poučku, "Můj zákazník můj pán!" ne a ne pochopit.

Je pravda proč taky, když zákazníků mají stále dost, problém je však v tom, že od důchodců, dlouhodobě nemocných a nezaměstnaných kromě plateb od pojišťoven žádný velký finanční přínos čekat nemohou. Z vlastní zkušenosti vím, že je mnoho potenciálních zákazníků, kteří potřebují tu či onu zdravotní službu a rádi by si zani připlatili, ale nemají na to čas. Neboť jsou zaměstnáni a nemohou si dovolit jen tak vysedávat celá dopoledne po čekárnách a většina z nich si na to nemůže vzít ani dovolenou.

Teď malá paralela se samoobsluhou v naší obci, jde to s ní od pěti i ke dvoum, protože otevírá v 7:30 má polední pauzu od 12 do 13  zavírá v 16:00 a v sobotu má zavřeno, tak se není čemu divit , že kromě důchodců do ní nikdo ani chodit nakupovat nemůže. Nedovedu si představit, že by takovou obchodní taktiku provozovalo např. Tesko někde na poli za městem.

Přestože zdraví není chleba tak ani poloviční mrtvola s kufrem peněz si ho nemůže koupit, pokud sedí v práci u počítače, aby si udržela už tak pochroumaný životní standart daný zanedbáním drobných neléčených zdravotních problémů.

Takže páni lékaří, nedocenění doktoři a podobně, až budou ordinace zavírat po deváté hodině večerní a vaše služby budou dostupné i v sobotu tak si teprv stěžujte na nedostatek peněz, tedy nedostatek pacientů ze střední třídy. 

PS: Proč asi lidi chodí s rýmou na pohotovost ???????

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Bacík | středa 28.8.2013 22:50 | karma článku: 12,51 | přečteno: 765x
  • Další články autora

Pavel Bacík

Probuďte Blanické rytíře!

19.3.2020 v 20:22 | Karma: 7,99