Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

článek zdravého člověka. Až budete nemocný budete to vidět jinak R^

0 0
možnosti
Foto

Zajímavá paralela. Mohl by mi, a myslím, že nejen mě, sdělit pan autor, v čem je dnešní zdravotnictví špatně organizované, cituji "stejně jako za komoušů"?  Pokud pouze v tom, že jsou v ordinacích praktických lékařů velice podobné ordinační hodiny, pak je jakákoli odpověď zbytečná.

0 0
možnosti
PB

P78a33v90e25l 53B80a91c59í68k

30. 8. 2013 22:36

V tom je ale ten největší problém, dostupnosti péče pro lidi co peníze mají a za zdravotní péči je rádi utratí. Jsou zubaři, kteří ordinují jen večer, vše se tam platí a je tam narváno. Pokud bude otvírací doba jen pro důchodce tak tam těžko přijde podnikatel co na nadstandart má ale nechce sedět hodiny s důchodci v čekárně.

0 0
možnosti
Foto

Pane Bacíku, je snadné kopnout, daleko těžší je nejprve prostudovat některá data, udělat z nich aspoň základní syntézu a pak něco napsat. Vy jste začal odzadu mnou řečeného.

Nabízím Vám pro začátek některé údaje, jako podklad pro Vaše další úvahy.

1. V Evropě v rozvinutých zemích je poměr investice do zdravotnictví a mzdy přibližně 40:60. U nás je to naopak /tedy lékaři a sestry dávají proti Evropě do investic asi 20% svých příjmů proti kolegům z jiných zemí.

2. Rozvoj sítě - tedy ambulancí, které by poskytovaly služby, jak požadujete, brzdí stop stav pojišťoven. Tedy opět zjednodušeně, lékaři nejsou ti, kteří nechtějí pracovat, ale úředník, který jim to nedovolí.

3. Pokud by chtělo i stávající zařízení pracovat více, tak sice může, ale nedostane to zaplaceno. Opět vysvětlím - každá ambulance má svůj tzv. historický limit - objem péče, které poskytla svým nemocným v loňském roce. Pokud jej překročí, nedostane ani korunu navíc. Je to úplně stejné, jakoby jste byl opravář aut, opravil byste 5 aut a to 6 byste udělal zcela zadarmo - tedy i se všemi náklady, které jsou k tomu potřebné. Asi by se Vám to dlouho nelíbilo, že.

4. Chiméra, že se lékaři chovají k svým klientům přezíravě - ano, jistě se taková najdou, tak jako v každém oboru. Nicméně drtivá většina je slušných, empatických a snažících se pomoci. 5. Zkuste někdy třeba státní italské či anglické zdravotnictví. Čekací doby na vyšetření jsou zhruba dvoj až trojnásobné, než u nás. na žlučník se v Anglii čeká 2 roky, u nás asi měsíc. Přeji inspiraci při dalším článku.

1 0
možnosti
PK

Problém bodu 3 není v tom aby dělali 12 hodin denně... ale že je v principu nesmyslné aby každodenně ambulance dělali od 8 do 5 když jsou stejně všichni lidi v práci... stejně tak je nesmyslné aby to byla hlavní otvírací doba nemocnic. 

(Z naprosto stejného důvodu jako autor opět zmiňuje je otvírací doba samoobsluhy od 8 do 5 naprosto k ničemu pro všechny kdo pracují a může tam přijít jen důchodce... Pokud chce takový krám a poskytovatel služe mít větší kšefty potřebuje mít otevřeno hlavně když většina populace není v práci.

To jest chce to pracovní doby tak od 6-10 a pak od 5-9... mezi tím si můžou dělat co chtějí a efekt nebude velký.

Jenomže naše stupidní minulé vlády vedli blbou snahu aby se pracovalo 8 hodin v kuse v definovaných časoých intervalech... které se bohužel dost mizerně rozjíždí...

1 0
možnosti
JS

autor píše, ale netuší.

Netuší nic o tom, že systém plateb za výkony ve zdravotnictví je již skoro 25 let nastaven tak, že jak snahu o kvalitu, tak o zvýšení množství ošetřených trestá. Stát platí jen limitovaně a zapovídá oficiálně cokoliv dovybrat. Stát stanovuje naprosto nereálné ceny výkonů, které ještě neplatí.

Neznám obor, který by byl schopný fungovat na tak šílených ekonomických zákonitostech. Je mi divný, že čr zdravotnictví ještě funguje, jak funguje.

Autorovi přeji pevné zdraví a málo zážitků se zdravotnictvím v jiných zemích, aby mohl zůstat i nadále slepý a tupý. Zato klidný a s pevnou jistotou, kdo za to může.

1 1
možnosti
PB

P87a39v94e70l 79B50a59c92í50k

28. 8. 2013 23:50

Pako pacient s tím těžko něco zmůžu a jaký koliv pokus o změnu je většinou bržděn právě jejich odbory.

0 0
možnosti
Foto

Lékař a pacient- poskytovatel služby a zákazník? Ekonomická záležitost? Právě díky takovému způsobu myšlení společnost hrubne.

Podobně se přistupuje i k učitelům, vědcům, hasičům... Kde se to vzalo? To nám ty peníze opravdu vlezly na mozek?

0 1
možnosti
RH

To, že chce pekař vydělat pečením dobrých koláčů, není nic špatného. Pokud někdo dělá něco "pro dobro lidstva", tak si za to přece nenechá platit.. :-/

1 0
možnosti
  • Počet článků 221
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1342x
Psychologie je mým celoživotním koníčkem a v současnosti se stává i mojí prací. A tak bych se s vámi rád podělil o pár poznatků, které by vám v životě mohli pomoci se zklidnit a uvolnit.

Seznam rubrik