Chce se mi hnusem zvracet

Jak říkával Zbyněk Fišer, to individuum práce se štítící, ten santusák: Když je dnes člověku dvacet / chce se mu hnusem zvracet... A mně je dneska dvacet dní.

O babicce z Krce mam uz zakazano psat. Za chvili mi jiste zavola, at ji ani neukazuju.

Dvakrát už si mně fotr sednul na hlavu, z toho podruhý ani nebyl na káry, prosím. To bylo včera, až jsem vyjíkla. Na jednu stranu oceňuju, že se mnou jedná jak s dospělou, nejsem vázička, nicméně zabolelo to: Sorry, sem si jí zas nevšim, koktal na matku, která si mě pro jistotu přivinula.

Mámu celkem oceňuju, už kvůli tomuhle blogu - všechny kamarádky se jí ptaj, proč to nezakážeš?, vždyť to děcko píše z cesty!, ale ona vždycky jen vzdychne, že zná i několik zcestnějších věci, a zalije si fenyklovej čaj.

Přivinutá k matce skoro nebrečím, to u fotra vždycky. Nosívá mě po kuchyni v podpaží a levou rukou zesiluje Radio 1, až mi hlava upadne o devadesát stupňů k zemi. Usměj se už konečně, Apo, ať seš co k čemu, hustí do mě, ale smůla, otče, zatím jsem ti zhruba k osmi věcem:

1. Včera nejel (jakože v zájmu rodinné pohody) na Bohemku do Budějovic, z čehož panikařil po celé pozdní odpoledne. Doma mi nebyl k ničemu, vyřvával si svoje, pískej konec, idiote, u internetového přenosu... A nepřizná ani sám sobě, že o nic nepřišel, taková holomajzna!

2. Od pátého března nepřečetl žádnou další stránku z románu Divocí detektivové, i modrá Knha pro tatínky leží na nočním stolku netknutá. Nepozorně listuje jen novinami.

3. V hospodě se strejdama zachlastal čtyřikrát, čímž klesl pod polovinu předporodního průměru.

4. Tvrdí, že ho hrozně bolej záda, a přitom nic těžkýho nenosí. Ani jednou nezašel do posilovny, za kterou platí dva litry měsíčně.

5. Nebylo zatím dne, kdy by neusnul u televize, nikdy nedokoukal kriminálku do konce; nezná vrahy.

6. Když mě v noci náhodou přebaluje, tak vždycky zlověstně mlčí a ráno o ničem neví: Já že přebaloval? Řvu strachy.

7. Veškerou svoji práci odevzdává pět minut po uzávěrce.

8. A asi má nervy v kýblu, řekla bych. Anebo netuším, proč mi každej den zdůrazňuje, že jsem na jeho vkus nějak při těle. Jako by nevěděl, že po mateřským mlíce neztloustneš - prostě z něj rostu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Apolena Poláčková | čtvrtek 25.3.2010 15:23 | karma článku: 19,99 | přečteno: 2309x