Theodor Gebre Selassie si připadá jako ve zlém snu a může si za to i on sám

Jsou odehrána dvě kola naší fotbalové ligy a Slovan Liberec zahájil tuto sezónu v domácím prostředí způsobem pro něj velmi neobvyklým. Prohra 1:0 se Slováckem by se dala ještě pochopit, ale výprask 5:0 od Sparty je alarmující.

Zvláště když se do týmu vrátil z velmi dlouhého fotbalového pobytu v německých Brémách jeho odchovanec a dlouholetý reprezentant České republiky Theo Gebre Selassie. Jenomže, jako v každém roce z města pod Ještědem hodně hráčů odešlo a zase pár hráčů přišlo. Vždycky se ale v posledních letech podařilo postavit mužstvo, které hrálo vždy o čelní příčky a bojovalo o evropské poháry. Jenomže zrovna tento rok, jak to tak vypadá, se nepodařilo sestavit právě takové mužstvo sestavit a po dvou domácích prohrách má trenér Pavel Hoftych a celé vedení o čem přemýšlet.

Pikantní na návratu českého internacionála je to, že při první prohře se Slováckem 1:0 si dal vlastní gól a ještě pikantnější je i to, že ve druhém zápase s pražskou Spartou byl dokonce vyloučen a letenští po tomto vyloučení přidali další branky až k potupné prohře 0:5. Německý klub Werder Bremy chtěl, aby Theo Gebre Selassie u nich ještě dále působil. Za své výborné služby, které tomuto klubu mnoho let odváděl, by mu byla určitě nabídnuta nějaká pozice, i když tento klub sestoupil po dlouhých letech z bundesligy.

Jenomže on se chtěl za každou cenu vrátit, ale tento náš internacionál si měl zjistit do jakého Slovanu Liberec se bude vlastně vracet. Určitě mu bylo známo, že v tomto týmu to každý rok probíhá jak na houpačce, co se týká odchodu stávajících a příchodu nových fotbalistů. No a tento rok to zatím vypadá, že odešla mnohem větší hráčská kvalita, než do města pod Ještědem přišla. V tom je právě ten kámen úrazu. Jestli se v Liberci spoléhalo na to, že tento, i když určitě výborný hráč, všechno zachrání, tak to se vedení klubu šeredně spletlo. Fotbal totiž hraje jedenáct fotbalistů a ne pouze jeden. Takže vedení klubu nezbývá nic jiného, než urychleně přivést do klubu nové a hlavně kvalitní posily.

Na druhou stranu tento náš bývalý reprezentant měl požadovat k sobě takové kvalitní spoluhráče, kteří by mu pomohli vytvořit opět výborný tým. Se svými zkušenostmi mu mělo být jasné, že samotný jeden hráč ve fotbale nic nezmůže. No, a pokud by tato jeho podmínka nebyla splněna, tak se do Liberce neměl vracet a zbytečně hazardovat se svým jménem.

O záchranu hrál minulý rok s Werderem Brémy v německé bundeslize a určitě nepředpokládal, že po dvou domácích zápasech bude mít Slovan Liberec nula bodů a že by o záchranu měl hrát tento rok i v městě pod Ještědem. Vedení klubu musí udělat urychleně jednat, aby opravdu nehrálo tuto sezónu ve skupině o záchranu, ale tam, kde bylo v minulých sezónách. Samotný Theodor Gebre Selassie nic neudělá, protože fotbal je týmová hra a samotní, i když vynikající jedinci, v ní sami nic nezmůžou.

Autor: Antonín Šmejkal | středa 4.8.2021 19:25 | karma článku: 6,96 | přečteno: 408x