Neschopnost ministra nesmí být tolerována

Zrušení výběrového řízení na elektronické dálniční známky je jediným správným rozhodnutím. Výběrové řízení proběhlo nestandartně.

 

Zrušení výběrového řízení na elektronické dálniční známky je jediným správným rozhodnutím. Výběrové řízení proběhlo nestandartně. Požadavek na prověrku na stupeň tajné u dodavatelské společnosti byl nadbytečný a omezoval počet uchazečů o zakázku. Cena za dodávku byla přemrštěná, a to podle odhadu odborníků až desetkrát. Nyní se dokonce našla společnost, která je ochotna dodat systém prodeje elektronických dálničních známek zdarma. Zavedení celého systému vzbuzuje pochybnosti, neboť povede k dalšímu zvýšenému sledování pohybu osob.

Opakovaná obhajoba takto špatně vysoutěžené zakázky ministrem dopravy Kremlíkem logicky vedla předsedu vlády až k jeho odvolání. Samozřejmě se najdou politici, kteří odvolání ministra budou kritizovat, třeba jen za to, že pan Babiš řádně veřejnosti tento krok nezdůvodnil. Chci být vždy objektivní a zde mohu jen konstatovat, že krok předsedy vlády byl správný. Odvolání pana Kremlíka není jen důsledkem špatného výběrového řízení na elektronické dálniční známky, ale i důsledkem kumulace jeho špatných rozhodnutí – ať již to je další posun termínu zahájení výstavby nového úseku Pražského okruhu nebo velká nejistota ve výběru a zavedení nového mýtného systému nebo zavedení vysokých poplatků za převod starších vozidel. Lidově řečeno, pohár neschopnosti ministra dopravy Kremlíka přetekl. Je dobře, že se předseda vlády začal zbavovat neschopných ministrů. Věřím, že nezůstane jen u pana Kremlíka, ale bude objektivně zhodnocena práce a neschopnost dalších ministrů vládních stran ANO a ČSSD. Zasloužíme si lepší vládu.

Rovněž musím ocenit i připravované rozhodnutí o sloučení ministerstva dopravy s ministerstvem průmyslu a obchodu. Pokud to nebude pouze formální krok, ale povede i k radikálnímu snížení počtu úředníků a zjednodušení procesů, tak je tomu nutno zatleskat.

Ing. Antonín Fryč, CSc.

Hnutí občanů TRIKOLÓRA

Předseda Krajské rady SČK, odborný garant pro dopravu

 

Autor: Antonín Fryč | středa 22.1.2020 20:00 | karma článku: 15,94 | přečteno: 312x
  • Další články autora

Antonín Fryč

Nejsou lidi

5.10.2021 v 20:12 | Karma: 17,90

Antonín Fryč

Propadák ve výstavbě dálnic

20.9.2021 v 19:49 | Karma: 18,75

Antonín Fryč

Chtějí nás umlčet. Nedáme se!

24.8.2021 v 20:28 | Karma: 31,75