Nekritizujme za každou cenu

Trikolóra drží pravidlo, že pouze nekritizuje, ale přichází s konkrétními návrhy. A pokud je předložený návrh, ať již levicí nebo pravicí, dobrý, ráda ho Trikolóra podporuje.

Vyslechl jsem tiskovou zprávu, kdy bývalý ministr dopravy pan Kremlík a opoziční poslanci, kritizují předsedu vlády pana Babiše, že vydával přímé pokyny generálnímu řediteli Českých drah. Co je však na tom špatného? České dráhy jsou státní organizací přímo řízenou ministerstvem dopravy. Samozřejmě, že přímým nadřízeným generálního ředitele ČD je ministr dopravy. To, že předseda vlády se nechával přímo informovat o činnosti od GŘ ČD, případně mu dal i některé úkoly, není nic zarážejícího nebo špatného. A nemění na tom nic ani fakt, že předseda vlády je v pozici regulátora a GŘ ČD v pozici regulovaného. Předseda vlády určitě nevydával žádné příkazy, které by nějak poškodily České dráhy a určitě tyto pokyny byly v zájmu zlepšení činnosti Českých drah. To, že předseda vlády se nechal přímo informovat od GŘ ČD je pouze známkou, že nebyl spokojený s prací svého ministra a chtěl mít nezkreslené informace.

 Ze strany bývalého ministra pana Kremlíka a opozičních poslanců se jedná pouze o bezdůvodnou kritiku. Bohužel takové bezdůvodné kritice jsme často svědky především ve vztahu koalice a opozice (i když v případě pana Kremlíka jde o výjimku, neboť střílí do vlastních řad). Pokud přijde koalice nebo opozice se sebelepším návrhem opatření, většinou je vždy od druhé strany kritizována. A vůbec nezáleží na tom, zda předložený návrh je pro naši společnost pozitivní nebo ne.

Takovým příkladem může být i návrh ministryně MPSV paní Maláčové, aby byly zastaveny přídavky na děti rodinám, které neposílají děti do školy. Okamžitě se ze strany opozice na tento návrh slétla vlna kritiky. Přitom myslím, že je to správný postup, který Hnutí Trikolóra podporuje. Vždyť například v Ústeckém kraji je celkem 17 % dětí, které nedokončí povinnou školní docházku.

Nekritizujme tedy za každou cenu! Jde nám přece o společnou věc – další zlepšení života v naší zemi. Jsem rád, že Trikolóra drží pravidlo, že pouze nekritizuje, ale přichází s konkrétními návrhy. A pokud je předložený dobrý návrh, ať již levicí nebo pravicí, ráda ho Trikolóra podporuje.

Ing. Antonín Fryč, CSc., předseda Krajské rady SČK

Odborný garant pro dopravu Hnutí Trikolóra

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Antonín Fryč | pátek 28.2.2020 8:06 | karma článku: 17,26 | přečteno: 292x
  • Další články autora

Antonín Fryč

Nejsou lidi

5.10.2021 v 20:12 | Karma: 17,90

Antonín Fryč

Propadák ve výstavbě dálnic

20.9.2021 v 19:49 | Karma: 18,75

Antonín Fryč

Chtějí nás umlčet. Nedáme se!

24.8.2021 v 20:28 | Karma: 31,75