NE šikaně Středočechů

V Praze potřebují Středočechy, aby zde pracovali, utráceli své peníze, chodili na nákupy a do restaurací. Přitom jim zde nejsou vytvořeny podmínky pro parkování, neboť všude je již modrá parkovací zóna určená pro obyvatele Prahy.

V Praze potřebují Středočechy, aby zde pracovali, utráceli své peníze, chodili na nákupy a do restaurací. Přitom jim zde nejsou vytvořeny podmínky pro parkování, neboť všude je již modrá parkovací zóna určená pro obyvatele Prahy. Ve Středočeském kraji chybí fakultní nemocnice a je nedostatek lékařů a sester, které odcházejí za lepším výdělkem do Prahy. Přes Středočeský kraj chybí dostavba dálnic D3 a D4 a tranzitní auta jedou po krajských silnicích.

Chci, aby se staly střední Čechy lepším místem k životu. Vedení kraje musí intenzivně tlačit na Magistrát Hl. m. Prahy, aby občanům středních Čech byly vytvořeny stejné podmínky jako Pražanům. Praha potřebuje, aby zde pracovali lidé ze středních Čech a utráceli zde své peníze, ale nevytvoří jim podmínky pro parkování. Na okrajích města Prahy chybí parkoviště. Proč by do nich Praha investovala, když tam její obyvatelé neparkují. Ale v tomto se mýlí. Neřešením tohoto problému tak vznikají problémy i Pražanům, kteří zde musejí rovněž stát v kolonách aut v dopravní špičce.

Příčinou jsou rovněž chybějící úseky dálnic D3 a D4, které vedou přes Středočeský kraj. Veškerá doprava z těchto dálnic je tak svedena na silnice kraje. Dochází k jejich přetížení, dopravním zácpám a rychlému poškozování. O špatném vlivu na život občanů kraje ani nehovořím. Chybí rovněž dostavba Pražského okruhu. Jeho neexistence pouze způsobuje převedení veškeré tranzitní dopravy na krajské silnice a do měst kraje. Názory vedení kraje, že tyto silnice staví Ředitelství dálnic neobstojí. Je to na prvním místě zájem kraje, který musí vyvinout vyšší tlak na Ministerstvo dopravy k dostavbě dálnic a okruhu.

Ve středních Čechách chybí fakultní nemocnice. Je zde nedostatek lékařů a sester. Čekací lhůty na speciální vyšetření jsou tři měsíce. Sestry jsou nedostatečně zaplaceny a odcházejí do Prahy. Jsou zavírána některá oddělení v krajských nemocnicích (třeba onkologie v Kladně) nebo výrazně omezovány činnosti nemocnic. Pouze investovat do oprav a přístrojů v nemocnicích je málo. Nutno je především investovat do lidí, pracujících v těchto nemocnicích.

Středočeský kraj je nejrychleji se rozvíjející kraj z hlediska počtu obyvatel. Chybí zde ale školky a základní školy. Rodiče jsou tak nuceni opět dovážet své děti do vzdálených měst nebo do Prahy. Aby mohli rodiče dávat děti do školy v Praze, mají trvalé bydliště hlášené v Praze, ale bydlí ve skutečnosti ve Středočeském kraji. Tím je kraj opět krácen na daních. Již nyní má kraj nedostatek finančních, především však investičních zdrojů. Dosud vedení kraje nebylo schopno změnit zákon o rozpočtovém určení daní. A to se jim dnes vymstilo.

Nějaká strana z bývalé krajské koalice má ve svém heslu: „Chceme změnu na kraji“. S tím nelze než souhlasit. Je nutné se zde zbavit současných i minulých politiků, kteří zde sedí již řadu let a pouze opakují svá hesla. Na kraj musí nastoupit lidé, kteří mají pracovní praxi a ne pouze praxi ze schůzování. Je nutné změnit kraj, aby se stal lepším místem k životu.

 

Antonín Fryč

Kandidát na hejtmana Středočeského kraje

Hnutí TRIKOLÓRA

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Antonín Fryč | středa 30.9.2020 14:39 | karma článku: 11,03 | přečteno: 248x
  • Další články autora

Antonín Fryč

Nejsou lidi

5.10.2021 v 20:12 | Karma: 17,90

Antonín Fryč

Propadák ve výstavbě dálnic

20.9.2021 v 19:49 | Karma: 18,75

Antonín Fryč

Chtějí nás umlčet. Nedáme se!

24.8.2021 v 20:28 | Karma: 31,75