Lednová šílenství

Na Nový rok si leckdo dává předsevzetí, aby se v dalším roce v něčem zdokonalil. Málokdy se to povede, proto já si raději žádná předsevzetí nedávám, ale nejpozději 15. ledna začnu šílet!

Letos to bylo šílenství na n-tou, protože jsem si koupila chytrou váhu. Ta byla tak chytrá, že ze mne udělala úplnýho blbečka. Hlavně proto, že obsahem balení nebyly baterky, pak proto, že jsem se bláhově domnívala, že bude na obyčejné tužkové, nakonec jsem musela koupit ty menší, takže než došlo k vážení, uplynula ještě hoooodně dlouhá doba.

Když se mi nakonec podařilo vsunout baterky do příslušných přihrádek, tak jsem čekala, že se váha spustí, ale to byl omyl. Ona chtěla ještě aplikaci, než jsem zjistila jakou, prošla jsem půl internetu a když jsem ji nainstalovala, rozhodla jsem se na tu váhu vlézt, přestože byl večer, nebyla jsem vysmrkaná, hlava byla 3 dny nemytá a nechtělo se mi ani svlékat donaha. Sebrala jsem odvahu a postavila se na ni. A ……..nic!

Propojila jsem mobil, nastavila aplikaci, 3x zkontrolovala baterky, zda byly správně vloženy a nic! Nebavila se se mnou. Chtěla jsem do ní kopnout, ale za ty prachy jsem váhala, nakonec jsem jí jenom víc šlápla na ciferník a najednou se rozsvítila! Nejdříve svítila nula a vzápětí úplně šílená číslice, které jsem raději dodnes neuvěřila. Chvíli jsem čekala, jestli nezmění názor, ale nezměnila a když přestala blikat, vrhla jsem se studovat parametry v aplikaci, abych pochopila, co tím vlastně chtěl ten básník říci.

Byly tam údaje ze 16 parametrů, kde byly jenom 3 číslice zelené (tedy v normě), 1 tmavozelená – konkrétně kostní hmota, což je v mém věku dobré, zdá se, že osteoporóza zatím nehrozí, ale na druhou stranu už jsem trochu zatuhlá. Metabolický věk 80 je vysoký, ale přímka umožňuje i vyšší. Kritická čísla ostatních parametrů raději neuvádím, jediné pozitivní je, že tepovou frekvenci a srdeční index mám v normě. Takže výsledek je jako každý rok! Musíš zhubnout!

A proto byl můj nedělní oběd poněkud dietnější: pečená treska s jednoduchým bramborovým salátem z vařených brambor, zelených fazolek naložených na kyselo, sušených rajčátek, lžíce oleje, špetky soli a pepře, filety tresky kořeněné solí a bylinkami a pár kapek oleje. Rybu jsem upekla a ingredience do salátu smíchala. Doufám, že až vlezu na váhu, bude všechno zelené!!!!

Treska

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Alice Barešová | neděle 29.1.2023 13:12 | karma článku: 9,42 | přečteno: 184x
  • Další články autora

Alice Barešová

Mrkvové řezy

24.2.2024 v 18:35 | Karma: 13,63

Alice Barešová

Na co při tom ženy myslí

8.2.2024 v 8:16 | Karma: 17,35

Alice Barešová

Čas pro sebe

4.2.2024 v 11:42 | Karma: 10,94

Alice Barešová

Nezvaní hosté

21.1.2024 v 13:55 | Karma: 12,72

Alice Barešová

Tři na jednom pokoji

6.1.2024 v 16:25 | Karma: 23,10