- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Loni na konci roku mi došla dovolená, nezbylo mi než pracovat a vánoční víkend uběhl jako voda. Teď si konečně oddychnu a zavzpomínám, co jsme doma vařili, protože tyto svátky nebyly tak zatížené tradicemi jako Vánoce. Ovšem to rozhodně neznamenalo, že by bylo v jídelníčku méně kalorických bomb než v zimě, právě naopak!
Babička pravidelně pekla nádivku, mazance, beránky, malovala se vajíčka, smažily se řízky a k nim se připravil celý škopek bramborového salátu, taky muselo být jehněčí se špenátem a bramborovým knedlíkem a když proběhla pomlázka, vymýšlely se pokrmy z vykoledovaných vajec.
Obvykle zbyl bramborový salát, tak babička udělala obložená vejce, která krásně vypadala na talíři i dobře chutnala, mazance i beránky už byly snědené a žaludek vzal za vděk lahodnému hlávkovému salátu s rozkrájenými vajíčky, politými rozpečeným špekem a k tomu chléb s máslem … Tak na tohle už jenom vzpomínám.
Některé z těch lahůdek si také připravím, ale celkovou rekapitulaci dávných jarních dní jsem sepsala poprvé, takže už chápu, proč jsem podědila všechny civilizační choroby a mám těch „pár“ kil navíc.
Letos chci využít volno k přijímání duchovní potravy a procházkám. Přeji všem pohodu a klid.
Další články autora |
Spojenců, Třebíč - Borovina
3 850 000 Kč