- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Je to vlastně úplně jednoduché jídlo. Miluji kombinaci cibule s jablkem a tak zkouším různé varianty a tato je opravdu zdařilá.
Základem na 1 - 2 porce je 1 menší cibule nakrájená na takové měsíčky, 1 menší jablko nakrájené podobně, kuřecí nebo krůtí prsíčko, vyzkoušela jsem ale i z dýně a bylo to výborné. Na lžíci oleje na pánev přidat cibuli, jablko, maso nakrájené na nudličky a osolit. Nechat orestovat i mírně podusit, ale celá příprava je poměrně krátká. Zkušená kuchařka párkrát zamíchá, přidá tajné koření (v tomto případě asi 2 - 3 cm kari pasty) a pak už se to jenom nechá dodělat. Maso, cibule i jablko vypustí dobrou šťávičku, která nepotřebuje nic, případně se může trochu zjemnit smetanou nebo kokosovým mlékem.
K jídlu se hodí rýže, kaše, brambory, těstoviny, prostě to, co máte rádi.
Další články autora |
Dětská sestra a laktační poradkyně Lucia Berešová se pohybuje ve zdravotnictví již 19 let. Přestože se ke studiu střední zdravotnické školy dostala...