Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zlo vane z východu. (nyní z blízkého)

Mnozí mí přátelé zastávají myšlenku, že veškeré zlo, které přišlo nebo hrozilo bylo z východu. Samozřejmě tím myslí Rusko a často s nimi souhlasím. Tentokrát však jde o bližší východ se západní tendencí.

Opět jsem čekal, zda se tohoto tématu nechopí zkušenější blogeři a protože se tak nestalo dovolím si na to zlo upozornit.

Tentokrát přichází zlo ze Slovenska a začalo to asi takto:

Poslanec slovenského parlamentu za krajně pravicovou stranu Kotleba-Lidová strana Naše Slovensko (LSNS) Milan Mazurek přišel o mandát. Důvodem je úterní rozhodnutí slovenského nejvyššího soudu, který potvrdil rozsudek nižšího soudu, že Mazurek se dopustil trestného činu xenofobními výroky. Vůči verdiktu nejvyššího soudu se nelze odvolat. Podle slovenských médií jde o prvního poslance slovenského parlamentu, který kvůli odsouzení ztratil mandát.

 

Za mě je to zcela v pořádku a slučuje se to se vším s čím souhlasím.

 

Pokračování:

Robertu Ficovi se soudní verdikt pranic nelíbil. Podle něj „Milan Mazurek řekl to, co si myslí téměř celý národ. Pokud někoho popravíte za pravdu, uděláte z něj národního hrdinu“. A ve zveřejněném videu ještě dodal: „Má-li být rozsudek Nejvyššího soudu měřidlem toho, co je pro výroky na adresu Romů trestným činem, to rovnou mohou orgány činné v trestním řízení vlézt do kterékoliv krčmy na Slovensku a všechny hosty včetně ležících psů pozavírat“.

následovalo:

na expremiéra Fica už kvůli jeho vyjádřením podal trestní oznámení člen Občanské konzervativní strany Juraj Petrovič a přidal se i první slovenský europoslanec romského původu Peter Pollák, který si k tomu řekl své.

 

Ficův názor je zde jasný a vyjádřil na celou kauzu svůj pohled. Jediné, na čem  ho budou pravděpodobně chtít nachytat je to, že mluvil za většinu Slováků. To, co řekl není určitě názorem všech. Chytřejší politik by to vyjádřil trošku jinak ale rozhodně jestli je toto na žalobu a trest – zkuste se zamyslet sami.

 

Na závěr přijde to zlo které mám na mysli a očekávám opět smršť nesnášenlivých slov na mou osobu neboť jeho hlavní aktérkou je Slovenská prezidentka paní Čaputová, kterou Slovákům závidí mnoho lidí u nás. Pro některé je to nedotknutelná osoba a tak nevím jestli mě všichni pochopí správně. Nemám totiž proti paní Čaputové jinak vůbec nic a to že vyhraje jsem tipoval. Jen se mi zdá, že v předvolebních bojích vystupovala jako sjednotitelka a žena nevyhledávající zbytečné konfrontace. 

 

závěr:

v televizi Markíza v rozhovoru s ní paní prezidentka odmítla Ficovo tvrzení, že Mazurek na adresu Romů řekl to, co si myslí i většina Slováků. Zároveň uvedla, že země jako je Slovensko potřebuje mít velmi jasné meze svobody projevu a vyzvala poslance k zamyšlení nad tímto návrhem.

Průzkum co si o Romech myslí většina Slováků zřejmě neexistuje ale pokud člověk sleduje diskuse v jejich médiích, tak dle většiny příspěvků je nakloněná k názoru p. Fica. To ale není to oč se jedná.

Zde se jedná především o svobodu slova!!!  Pokud by se toto opravdu stalo a někdo by začal chtít tuto výzvu naplnit, tak svoboda projevu by vzala za své v celém demokratickém Slovensku. Pokud by se odhodlali k tomuto kroku a skutečně v těch mezích stanovili co lze o Romech či migrantech říci i když by to nebylo rasistické či hanlivé, tak by to silně zavánělo totalitou a to možná ještě horší než byla ta komunistická. Je to jako by to na východ zavál západní bruselský vítr, kde v některých zemích EU se trestá i nehanlivý či nerasistický projev ale pouze konstatování faktu. Je to takové postupné určování toho co si mají lidé myslet. 

Od návrhu k uskutečnění je sice dlouhá cesta ale už jen ten návrh je zhoubný jako každý nádor tohoto tipu. Připadá mi to jako touha zalíbení se západu i za cenu ztráty svobody nejen slova ale i svobody jako takové. 

Umíme si představit, že bychom nemohli říci nebo napsat např.: " nelíbí se mi jak jsou Romové chránění a mnozí zneužívají sociální systém" ? Napsat třeba pouze toto a za to být popotahován a označen za rasistu a člověka nesnášenlivého a být za to trestán!!!! Připadalo by to někomu pochopitelné a demokratické? 

Jen doufám, že se toho nechytnou i někteří naši politici a Slovensku přeji, aby dokázali tuto výzvu paní Čaputové nejen ignorovat ale, že se proti ní dokáží i postavit. 

Autor: Aleš Szabó | pondělí 16.9.2019 22:04 | karma článku: 26,32 | přečteno: 621x
  • Další články autora

Aleš Szabó

Balonkový úsporný balíček 55

Za 5 minut 12? To je velice úsměvné heslo, které předčí i nenecháme nikoho padnout Nejpopulističtější vláda co tu od revoluce byla vedle které i tzv. "želé" Sobotka byl zásadový člověk je jen smutným konstatováním.

11.5.2023 v 0:04 | Karma: 32,94 | Přečteno: 875x | Diskuse| Ostatní

Aleš Szabó

Kratce - proslov nebo agitka?

Jsem opravdu zvědav na projev pana premiéra a věřím, že i většina lidí. Bude to nyní takový politický prubířský kámen a může to ovlivnit v dalším rozhodování mnoho lidí. Bude to projev státníka a nebo politika?

18.9.2022 v 3:13 | Karma: 16,87 | Přečteno: 558x | Diskuse| Ostatní

Aleš Szabó

Vládo prosím vzmuž se!

Zdá se to jenom mě, že se vláda namísto aby byla odhodlaná a rozhodná se chová jako ubrečená pohřební plačka? Není snad rozhovoru vládních činitelů kde by nezmiňovali válku, Putina ale hlavně Babiše. Je na čase vládnout.

14.8.2022 v 14:57 | Karma: 29,09 | Přečteno: 821x | Diskuse| Ostatní

Aleš Szabó

Kaleidoskop STAN a jednotlivé střípky

Kaleidoskop, česky krasohled, je hračka, která pomocí soustavy zrcadel a barevných tělísek vytváří neopakovatelné obrazce při pohledu proti světelnému zdroji. Střípky v kaleidoskopu STAN vytváří také různé zajímavé obrazce.

21.6.2022 v 9:13 | Karma: 19,27 | Přečteno: 345x | Diskuse| Ostatní

Aleš Szabó

Přijde třetí vládní rada - nežerte?

1. vládní rada od pana Stanjury zněla: nejezdit tolik autem a netankujte do zásoby 2. vládní rada od pana Sikely zněla: stáhněte si vytápění o pár stupňů ušetříte Obě rady zazněly po mediálních informacích teď už se objevuje jídlo.

31.3.2022 v 12:22 | Karma: 38,18 | Přečteno: 1517x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Chci víc peněz na vědu i bezúročné půjčky pro doktorandy, říká nový ministr

30. dubna 2024  15:37,  aktualizováno  18:29

Pavel Tuleja, který má být příští týden jmenován novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace za TOP...

Green Deal nikdo nezmění. Vnímejme ho jako příležitost, radí Pavel Telička

30. dubna 2024

Premium Česká republika slaví 20. výročí vstupu do EU. Pavel Telička tehdy český vstup v Bruselu...

Von der Leyenová s kampaní navštívila Prahu, na Národní třídě čepovala pivo

30. dubna 2024  17:58

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v souvislosti s předvolební kampaní Evropské...

Co mírová konference v Čapím hnízdě, napadla Černochová Babišovu kritiku

30. dubna 2024  17:30

Ministryně obrany Jana Černochová ostře reagovala na kritiku české muniční iniciativy pro Ukrajinu...

AURES Holdings a.s.
PRACOVNÍK PODPORY PRODEJE (A12500)

AURES Holdings a.s.
Olomoucký kraj
nabízený plat: 30 000 - 32 000 Kč

  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2706x
jeden z mnoha

Seznam rubrik