Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

17.11. 2019 mediální manipulace - Davy ......

Souhlasím zde s Chvilkami - demokracie je ohrožena ale kým a jak na tom se neshodneme. Dnes se na zpravodajských serverech objevily shodné titulky Davy provolávaly, davy vypískaly a podobné troufnu si napsat lživé titulky.

 

Nebudu s nikým polemizovat a přít, že tento svátek by ze slušnosti neměli  slavit komunisté nebo bývalí členové STB. Souhlasím ale jen do doby, kdy některý bývalý vadí a některý nevadí ale k tomu se ještě vrátím. 

Dnes mě ale zarazily titulky "Davy vypískaly postupně Babiše, Hamáčka, Klause ml. a nyní naposledy "Dav studentů vypískal rektora Zimu". Davy provolávaly Mirek(Kalousek), Mirka(Němcová) na hrad.

Podíval jsem se na ty davy a všiml jsem si něčeho co se vlastně děje. Začnu tím posledním titulkem kde to bylo nejmarkantněji: Dav studentů vypískal rektora Zimu - a jak to bylo doopravdy?

Zima opravdu vystoupil a přečetl svůj projev během kterého se nikoli davově ale z davu začalo ozývat "táhni komunisto, Zima ven a byl tam i ten pískot a jiné nadávky. Jenže co novinářům kteří píší takto "poutavé" názvy uniklo je pravda. Nenadával a nepískal dav ale určitá skupinka lidí cca ve 20 řadě. Ta skupinka, když byl zvětšen její detail ale zdaleka nepřipomínala svým věkem studenty ale starší provokatéry a štváče. Sami studenti se otáčeli kdo ruší a tuto skupinku si fotili a natáčeli a kroutili hlavami. Studenti v předních řadách po projevu normálně zatleskali i za pískotu této skupinky. Vše je i na filmovém záznamu z této akce.

Podobná skupinka od samého rána hlídala na Národní třídě a prováděla to samé tam. Jak jsem psal odpor vůči Babišovi chápu ale pořvávání na další členy vlády kteří s komunisty neměli nic společného už nikoli. Vůbec už ale nechápu pokřikování na Klause ml, účastníka listopadu. Sprostě mu nadávali a uráželi a musím to trochu zřejmě korektně upravit "Putinova dě…...večko, z nepočestné ženy synu a pod.". Jenže to nebyl dav ale ta samá skupinka, která svým řvaním chtěla takto zmanipulovat i normální lidi kolem a svou pozici takto hlídala již od rána. Potom přišly paradoxy a sotva se objevil Kalousek či Němcová, tak ta skupina volala, že patří na hrad. Mirek nebo Mirka na hrad!!!!!!! Snažili se k tomu strhnout i ostatní ale to se tak zcela nepovedlo ale reportéři si v pohodě napíší nepravdivě DAVY.

Nebudu psát nějaké teorie o tom ke komu ty skupiny patří ale vysvětlení se nabízí tak nějak samo sebou. Pokud někdo skanduje "Mirek na hrad" a při tom je to člověk, který patří mezi nejméně oblíbené politiky a jeho strana je na hraně vstupu do sněmovny, tak co si o tom normálně smýšlející člověk má myslet. (upřímně ale napíši, nemyslím si, že je to dílo určitého člověka - tudíž samotného Kalouska)

Tyto podobné menšinové  skupiny pořvávající své vulgarity a nebo určující kdo je vyvolený se stávají nebezpečnými pokud jim novináři budou dopřávat sluchu a budou klamat, že tyto skupinky jsou davem. Zde vidím jedno z ohrožení demokracie. Ustupování řvoucím menšinám a jejich zviditelňování médii a podsouvání, že takto smýšlí většina.

Nyní se vrátím k úvodu jsem pro abychom se co nejdříve zbavili starých struktur a jmenování bývalých komunistů do jakýchkoli pozic. Neznamená to, že když dokázali převléci kabát jednou v životě, že se to nestane v budoucnu znovu, pokud to bude k jejich prospěchu a budou z toho mít hlavně osobní užitek. Pokud někdo hlásí jednou komunista - navždy komunista a potom nakonec určuje a kádruje, toto je dobrý bývalý a toto je špatný minulý komunista jenom proto, že nemá stejný názor jako řvoucí skupiny a nejen ty, tak i zde potom vidím možné ohrožení demokracie. (zde narážím třeba na pana Pavla). Nedávejme komunistům funkce. Zbavme se již novodobého kádrování a starých komunistů, jedině tak se můžeme ne zbavit minulosti ale pohnout se vpřed. 

Tak ještě jednou pro mě skupinka sprostých řvounů není a nebude davem!!!!

Autor: Aleš Szabó | neděle 17.11.2019 16:06 | karma článku: 41,14 | přečteno: 1465x
  • Další články autora

Aleš Szabó

Balonkový úsporný balíček 55

Za 5 minut 12? To je velice úsměvné heslo, které předčí i nenecháme nikoho padnout Nejpopulističtější vláda co tu od revoluce byla vedle které i tzv. "želé" Sobotka byl zásadový člověk je jen smutným konstatováním.

11.5.2023 v 0:04 | Karma: 32,94 | Přečteno: 875x | Diskuse| Ostatní

Aleš Szabó

Kratce - proslov nebo agitka?

Jsem opravdu zvědav na projev pana premiéra a věřím, že i většina lidí. Bude to nyní takový politický prubířský kámen a může to ovlivnit v dalším rozhodování mnoho lidí. Bude to projev státníka a nebo politika?

18.9.2022 v 3:13 | Karma: 16,87 | Přečteno: 558x | Diskuse| Ostatní

Aleš Szabó

Vládo prosím vzmuž se!

Zdá se to jenom mě, že se vláda namísto aby byla odhodlaná a rozhodná se chová jako ubrečená pohřební plačka? Není snad rozhovoru vládních činitelů kde by nezmiňovali válku, Putina ale hlavně Babiše. Je na čase vládnout.

14.8.2022 v 14:57 | Karma: 29,09 | Přečteno: 821x | Diskuse| Ostatní

Aleš Szabó

Kaleidoskop STAN a jednotlivé střípky

Kaleidoskop, česky krasohled, je hračka, která pomocí soustavy zrcadel a barevných tělísek vytváří neopakovatelné obrazce při pohledu proti světelnému zdroji. Střípky v kaleidoskopu STAN vytváří také různé zajímavé obrazce.

21.6.2022 v 9:13 | Karma: 19,27 | Přečteno: 345x | Diskuse| Ostatní

Aleš Szabó

Přijde třetí vládní rada - nežerte?

1. vládní rada od pana Stanjury zněla: nejezdit tolik autem a netankujte do zásoby 2. vládní rada od pana Sikely zněla: stáhněte si vytápění o pár stupňů ušetříte Obě rady zazněly po mediálních informacích teď už se objevuje jídlo.

31.3.2022 v 12:22 | Karma: 38,18 | Přečteno: 1517x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

ANO vytáhlo na europarlament. Dostálová slibuje podívat se na Green Deal

1. května 2024  14:17

Hnutí ANO zahájilo kampaň do Evropského parlamentu. Kandidáti se představili před Památníkem Tomáše...

Na synagogu ve Varšavě kdosi hodil Molotov, čin odsoudil Duda i ambasáda USA

1. května 2024  14:10

Policie ve Varšavě ve středu dostala oznámení o pokusu zapálit synagogu v centru města. Podle...

Z Železné Ursuly hrdou babičkou? Budu osobnější, slibuje von der Leyenová

1. května 2024  14:06

Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová před pár týdny oznámila, že hodlá svůj post obhajovat...

Práce k lidem patří, hodnotí účastníci první máj. Oslavy zdůrazňují i politici

1. května 2024,  aktualizováno  14:05

Odstartovaly každoroční oslavy prvního máje. V Praze se koná tradiční studentský majáles a lidé se...

  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2706x
jeden z mnoha

Seznam rubrik